Uuden toimiston ensimmäiset vakinaiset työntekijät perustajan, toimitusjohtajan ja omistajan Mari Tauler in ohella ovat muassa TBWA\Helsingin sekä Hasan & Partners in palveluksessa työskennellyt luova suunnittelija Janne Kunttu sekä Hasan & Partnersilla luova suunnittelijana työskennellyt Laura Andersson.

Mainostoimisto Satumaa n (SFB/Drama Queen) projektijohtajana, Bo LKV:n konseptisuunnittelun ja lanseerauksen jälkeen yrityksessä markkinointi- ja myyntijohtajana toiminut sekä mainostoimisto Hungry n suunnittelujohtajana työskennellyt Mari Tauler perusti Grundlagen vuonna 2017 luovaksi kollektiiviksi, jota hän luotsasi perustamansa Tauler & Co. -osakeyhtiön kautta.

"Ryhmäytin tiimejä omaan lukuuni toimien suunnittelijana ja asiakkuusjohtajana. Kollektiivin eli tilan ja toimiston nimi on Grundlage. Kollektiivissa olivat ja ovat mukana muun muassa TBWA, Videolle, Tietoa sekä muita, yhteensä parikymmentä eri yritystä", Tauler kertoo M&M:lle.

Grundlage on nyt kokenut muodonmuutoksen luovasta kollektiivista mainostoimistoksi. Taustalla on Taulerin mukaan ennen kaikkea asiakkaiden kovat vaatimukset.

"Tänä päivänä ei enää asiantuntijuus riitä, pitää olla erinomainen. Kun olet yrittäjämuotoisessa kollektiivissa, jokaisen ensisijaiset tarpeet ovat luonnollisesti omalla yrityksellä. Jos lähdetään neuvottelemaan esimerkiksi siitä, kuka pystyisi viikon sisällä tarttumaan johonkin asiaan, sehän ei tässä reaaliaikaisessa maailmassa oikein toimi. Siirtymä kokonaan omaksi toimistoksi on tässä mielessä välttämätönkin siirto, koska olen totuttanut asiakkaani hyvään palveluun ja loistavaan jälkeen."

Kuntun ja Anderssonin ohella TBWA\Helsingissä asiakkuusjohtajan roolissa ja johtoryhmän jäsenenä toiminut Heidi Haila on aloittanut Grundlage n palveluksessa strategina puolipäiväisenä työntekijänä. Haila tekee samaan aikaan töitä yrittäjänä muutaman eri yrityksen kanssa, mutta Grundlage on ainoa toimisto, jolle hän nyt tekee töitä.

"Me ollaan Marin kanssa vähän kuin yin ja yang, nuo maailmankaikkeuden kaksi vastakkaista, toisiaan täydentävää perusvoimaa. Grundlagen ydintiimissä on valtavasti energiaa, ideoita, näkemystä ja erinomaisuutta. Itse täydennän sitä strategisella osaamisella sekä vahvalla bisnesymmärryksellä. Ei ollut vaikea päätös liittyä tiimiin, jolta ei koskaan saa sitä mitä tilaa, vaan aina enemmän", Haila kommentoi siirtoa tiedotteessa.

Laura Andersson puolestaan tutustui Mari Tauleriin Vuoden Mainos -kisan tuomaristossa toimiessaan.

"Haikailin takaisin Turkuun, mutta pelkäsin joutuvani tekemään kompromissin urani suhteen. Sain kuitenkin molemmat. Löydettiin toisemme Marin kanssa tuomaroidessani Vuoden Mainos -kisassa ja tuli heti sellainen olo, että tän tyypin kanssa haluan tehdä töitä", toteaa Andersson.

Tauler & Co. Oy:n liikevaihto oli ensimmäisellä tilikaudella 2017 200 000 euroa ja tilikauden tulos 7 000 euroa, jolloin palkkalistalla oli ainoastaan itse toimitusjohtaja. Nyt kun uusi toimisto on saatu jalalle, tavoitteena on kuluvana vuonna vähintään puolen miljoonan euron liikevaihto.

"Kun on kasvuyrityksestä kysymys, kaikki investoinnit liittyvät yrityksen eteenpäin viemiseen. Myös nollatulos kelpaa siinä kohtaa. Elokuussa julkistamme pari uutta asiakkuutta ja palkkaamme saman verran suunnittelijaa. Vuoden mittaan tällä rintamalla tulee vielä lisääkin kerrottavaa, mutta nämä vireillä olevat asiat saamme maaliin kesäkuun aikana", kertoo Mari Tauler.

Konsulttitoimisto MDI:n ennusteen mukaan väestö kasvaa vuoteen 2040 mennessä Turun seudun alueella jopa kymmenen prosenttia. Turun elinvoimaisuus, talousalueen kehitysnäkymät ja alan tulevaisuusnäkymät innostavat Tauleria.

"Turussa on imua. Saan tasaisen tappavasti työhakemuksia ja tiedusteluja helsinkiläisiltä suunnittelijoilta, joten ei muuta kun pakkaamaan kalsonkeja muuttolaatikoihin, täällä odotellaan", Tauler toteaa.