Yrittäminen

Aleksi Ylä-Anttila 8.11.2018 12:24 päivitetty 8.11.2018 12:31

Uusi MySpeaker-puhujatoimisto haluaa ravistella markkinaa: "Sisältö ratkaisee"

MySpekaer
MySpeakerin johtoryhmän muodostavat toimitusjohtaja Johan Sjöstrand (oik.), Susanna Suorsa, Olli Bergman, Sebastian Wardi sekä kuvasta puuttuva hallituksen puheenjohtaja André Noël Chaker.

MySpeaker on uusi puhujatoimisto, jonka takana ovat alan konkarit. Yritys on saanut listoilleen lähes 50 tunnettua suomalaista puhujaa, valmentajaa ja juontajaa.

MySpeakerin johtoryhmän muodostavat puhujien, juontajien ja valmentajien välittämiseen erikoistuneen Speakersforumin avaintehtävissä pitkään toimineet Johan Sjöstrand, Susanna Suorsa, Sebastian Wardi ja Olli Bergman sekä bisnesantropologi, juristi, kirjailija ja puhuja André Noël Chaker.

Yrityksen toimitusjohtajana toimii Speakersforumin toimitusjohtajana ja sen emoyhtiön Talarforumin konsernijohtajana pitkään toiminut Johan Sjöstrand. Speakersforumin Vuoden Puhujaksi vuonna 2012 valittu André Noël Chaker on MySpeakerin hallituksen puheenjohtaja.

Kanadasta kotoisin oleva, Suomessa 1990-luvun alusta saakka asunut Chaker kertoo, että syyt yrityksen perustamisen takana ovat moninaiset.

"Puhujabisnes ja -kulttuuri Suomessa on lapsen kengissä verrattuna Ruotsiin tai omaan synnyinmaahani Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. Aloitimme puhujien välittämisen ja puhetaidon kehittämisen täällä 20 vuotta myöhemmin kuin muualla", Chaker kertoo M&M:lle.

Chakerin mukaan yrityksen lähtötilannetta voi verrata tilanteeseen, jossa markkinointiviestinnän ammattilaiset päättävät perustaa uuden, oman toimiston.

Vuoden Puhujana vuonna 2012 palkittu André Noël Chaker on MySpeakerin hallituksen puheenjohtaja. | Kuva: MySpeaker

 

"Mietitään, jos Suomessa olisi vain yksi ja ainoa mainostoimisto. Suomi olisi monella tavalla paljon tylsempi paikka. Haemme asiakkaita, jotka haluavat kehittää puhujakokemuksia korkeammalle tasolle. Tyypillisesti puhujia voidaan välittää esimerkiksi koulutus- tai markkinointilaisuuksiin. Olemme vähän kuin mainostoimistoporukka, joka lähtee perustamaan omaa uutta toimistoa."

Nimekkäitä puhujia

Loka- marraskuun taitteessa liiketoimintansa aloittaneen MySpeakerin listoilla on Chakerin mukaan jo lähes 50 tunnettua suomalaista puhujaa, valmentajaa ja juontajaa. Yrityksen välittämiin puhujiin lukeutuvat muun muassa professori ja bisnesajattelija Alf Rehn, toimittaja ja juontaja Anna Perho, autourheilija ja radiojuontaja Emma Kimiläinen-Liuski, tietokirjailija, psykologi ja yritysvalmentaja Ilona Rauhala, juontaja ja toimittaja Jussi Heikelä, Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä, malli ja TV-kasvo Saimi Hoyer, yrittäjä Saku Tuominen, näyttelijä, kouluttaja ja puhuja Tom Pöysti ja Madventures-kaksikko Riku Rantala ja Tuomas Milonoff.

Yritykset järjestäjät vuosittain Suomessa runsaasti tapahtumia. Chakerin näkemyksen mukaan tapahtumien ongelmana on usein se, että ne eivät jää osallistujien mieliin.

Yksi syy on se, että tapahtumien yhteydessä panostetaan usein konkreettisiin asioihin, kuten paikkaan ja ruokaan. MySpeaker haluaa Chakerin mukaan muuttaa tämän tilanteen ja kehittää puhujabisnestä Suomessa.

"Tapahtumissa sisältö ratkaisee. Sisältö lähtee näissä tilaisuuksissa pitkälti ihmisten suun kautta ja puheen kautta. Me haluamme auttaa asiakkaita, jotka haluavat sijoittaa aikaa sekä luovuutta siihen, että heillä on tilaisuudessaan parhaat mahdolliset puhujat, jotka tuovat mukanaan jotain, joka on yleisölle ainutlaatuista", Chaker sanoo.

Puhumista voi myös opetella

Toimitusjohtaja Johan Sjöstrandin mukaan yritys aikoo ottaa vastuuta koko puhuja-alan kehittämisestä sekä ammattimaisten puhujien arvostuksen kasvattamisesta Suomessa.

"Suomen puhujabisnes on esimerkiksi Ruotsiin suhteutettuna vielä nuorta ja meiltä puuttuvat kansainvälisen tason tähtipuhujat. Tässä on selkeä tekemisen paikka myös valmennuksellisesti, sillä maailman hienoimpiin yrittäjäseminaareihin kuuluvan Nordic Business Forumin lavalle ole enää vuosikausiin noussut suomalaista keynote-puhujaa", toteaa Sjöstrand.

MySpeaker myös valmentaa puhujia ja esiintyjiä. Tästä kokonaisuudesta vastaa hallituksen puheenjohtaja Chaker. Hänen arvionsa mukaan suomalaisen asiantuntijan on mahdollista harjoituttaa itsensä kansainvälisten bisnesseminaarien huippuesiintyjien joukkoon. Chakerin mukaan on tärkeää saada suomalaiset kuulemaan ja kokemaan taidokasta puhujaa.

"Puhumiskulttuuri kehittyy vain puhumalla, joten tulemme vapaehtoistoimintamme myötä tuomaan puheita uudenlaisille, avoimille foorumeille. Haluamme myös kannustaa julkisen puheen harjoittelun ottamista osaksi suomalaista yleistä koulutusjärjestelmää", Chaker sanoo.

Tällä hetkellä viisi ihmistä työllistävä MySpeaker tähtää Chakerin mukaan ensimmäisenä kokonaisena toimintavuotenaan selvästi voitolliseen tulokseen. Hän kertoo, että yritys etsii aktiivisesti uusia työntekijöitä.

"Meillä on jo maksavia asiakkaita. Kassa käy jo, ja tilanne näyttää lupaavalta. Lähdemme siitä, että teemme selkeästi voitollisen tuloksen ensimmäisenä toimintavuonna."

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kommentti

19.08.2019 15:18

Mutsit ja faijat, mikä teillä on meininki!

Tubeconista on kehittynyt tubettamisen kulttuuria täydellisesti peilaava tapahtuma, jossa pääpaino ei ole mobiililaitteiden ruuduissa, kirjoittaa M&M:n uutispäällikkö Jani Niipola.