Suomalainen verkkopalvelu Tekstikauppa.com kirjoittaa asiakkaalleen merkkimäärän mukaan hinnoitellun tekstin. Palvelusta voi tilata esimerkiksi lehdistötiedotteen, mielipidekirjoituksen, journalistisen artikkelin tai vuosikertomuksen.

Palvelu on suunnattu pienten ja keskisuurten yritysten pyörittäjille, jotka eivät koe tarvitsevansa mainostoimistoja tekstitarpeidensa tyydyttämiseen.

"Tietysti olemme verkkopalvelu, joka toimii samalla tontilla kuin perinteinen mainostoimisto tai viestintätoimisto. Kynnyksemme tosin on hieman matalampi ja toiminta suoraviivaisempaa. Sote-uudistusta tai Nato-selvitystä meiltä ei saa, mutta muuten meiltä voi tilata melkein mitä vaan", Joonas Arvaja Tekstikauppa.comista sanoo tiedotteessa.

Palvelussa voi valita tekstin lajin ja kertoa, millaisen tekstin tarvitsee. Tekstejä tuottaa joukko toimittajia, kirjailijoita ja mainosalan kirjoittajia.

"Tekstikauppa.com on käytännössä verkosto helsinkiläisiä ja turkulaisia alan ammattilaisia. Välillä tuntuu kuin olisimme keksineet pyörän uudelleen", Arvaja sanoo.

Verkkosivujen mukaan palvelusta voi tilata myös tekstien kielenhuoltoa ja oikolukua tai kokonaisen viestintäsuunnitelman.