Uusi sijoitusyhtiö SBM Kipinä pyrkii löytämään kasvuun tähtääviä suomalaisia startup-yrityksiä. Suomen Blogimedia Oy:n tarkoituksena on tuoda blogikirjoittajien markkinointiosaaminen alkutaipaleellaan olevien yrityksien tueksi.

Ida Fram Group in toimitusjohtaja Teemu Jokinen perustelee uuden sijoitusyhtiön perustamista yritystoiminnan alkuvaiheiden haasteellisuudella. Jokisen mukaan uusien start-upien ei ole välttämättä helppoa markkinoida itseään.

"Suomessa on paljon toimintaansa aloittelevia BtoC –asiakkaisiin keskittyneitä yrityksiä, joille bloggaavien mielipidevaikuttajien kanssa tehty yhteistyö saattaa olla avain menestykseen, mutta heillä ei ole oikein kohdennettuihin markkinointitoimenpiteisiin osaamista eikä rahoitusta", Jokinen sanoo.

SBM Kipinää vetää Satu Rämö, joka kirjoittaa Salamatkustaja-nimistä blogia.

"Haluamme yhteistyöhön ennen kaikkea sellaisten yritysten kanssa, joilla on intohimoinen visio ja tekemistä kumpuaa riemu. Hakuvaiheessa hyvä idea ja innostunut tiimi on tärkeämpää kuin yksityiskohtainen kassavirtaennuste", Rämö toteaa.

Suomalainen start-up-toiminta sekä siihen kykeytyvät innovaatiot ovat herättäneet huomiota meillä ja välillä myös maailmalla. Rämön mukaan parhaassa tapauksessa uuden järjestelyn myötä voi syntyä uusia menestyviä innovaatioita.

"Miten hienoa olisikaan löytää ’seuraava nyhtökaura’ tai ’seuraava Zadaa’, jota pääsisi auttamaan menestymään", Rämö kommentoi.