Brändit

Ilkka Jauhiainen 20.2.2017 18:00

Uusnatsijärjestö kauppaa Finlaysonin tuotteita verkkokaupassaan

Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila: "Olemme keskustelleet juristiemme kanssa, emmekä voi puuttua siihen, että Suomen Vastarintaliike myy tuotteitamme."

Tässäpä mainosteksti. "Kun kotikylän kansallissosialistit saapuvat viettämään toveri-iltaa, on syytä pistää pöytä koreaksi. Ostamalla Finlaysonin Leinikki-kaitaliinan voit luoda kodikasta tunnelmaa kansallismielisiin iltoihin."

Teksti on Suomen vastarintaliikkeen verkkokaupassa. Uusnatsijärjestö rahoittaa toimintaansa myymällä muun muassa kodin tuotteita, ulkoiluvarusteita ja hygienituotteita.

Asiasta kertoi viikonloppuna Iltalehti.

Järjestö on pikkiriikkinen. Sen tavoitteena on perustaa yhtenäinen, suunnitelmatalouteen perustuva pohjoismainen natsivaltio. Tässä rytäkässä Suomi menettäisi itsenäisyytensä.

Finlaysonin tuotteiden lisäksi on myynnissä useiden muiden tunnettujen brändien, kuten Hackmannin, Iittalan, Haglöfsin ja Berner Oy:n tuotteita kuten Muumi-shampoita.

Monet tuotekuvat ovat yhtiöiden omia.

Tilanne on kiusallinen erityisesti Finlaysonille, joka edustaa suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa.

"Olemme keskustelleet juristiemme kanssa, emmekä voi puuttua siihen, että Suomen Vastarintaliike myy tuotteitamme. He ovat vaatimuksestamme poistaneet sivuiltaan tuotekuvat, joihin meillä on tekijänoikeus," sanoo toimitusjohtaja Jukka Kurttila Talouselämälle.

Yhtiö aikoo lähettää asiakkailleen kirjeen, jossa se kertoo, ettei sillä ole mitään tekemistä tämän myyntikanavan kanssa.

"Me emme haluaisi mitään huomiota tälle asialle."

Kurttila on myös saanut Vastarintaliikkeen kannattajilta roskapostia.

"Sellaista mitä nyt voi kuvitella", sanoo Kurttila.

Suomen vastarintaliikkeen nettikaupan tuotot ovat todennäköisesti hyvin pieniä, sillä valikoima on kapea, eivätkä hinnat juurikaan poikkea toisten nettikauppojen tai kivijalkakauppojen hinnoista.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö