Mediainnovaatioita etsivän Uutisraivaaja-kisan voittajat julistettiin keskiviikkoiltana 20. syyskuuta.

Uutisraivaajan tuomaristo päätti jakaa kokonaisuudessaan 250 000 euron palkintopotin kahdelle joukkueelle. Näin ollen voittajat Frameright ja Tripsteri saavat molemmat 125 000 euroa kehitysrahaa. Voittajat valikoituivat viiden finalistin joukosta.

Frameright tarjoaa ratkaisua internetinlaajuiseen systeemiseen ongelmaan kuvien rajauksessa. Tripsteri taas on laatua painottava matkailujournalismia tarjoava sovellus, joka hyödyntää virtuaaliteknologiaa.

Uutisraivaajan järjestäjän Helsingin Sanomain Säätiö n tiedotteen mukaan voittajaideoista toisessa painottuu uudenlainen sisältö ja toisessa tiedonvälityksen infrastruktuuri.

"Tuomaristo painotti valinnassaan toisaalta idean vaikuttavuutta ja uutuusarvoa tiedonvälityksen kehittämisessä sekä toisaalta tiimin kasvua finalistikauden aikana. Lisäksi molemmilla tiimeillä on potentiaalia menestyä kansainvälisesti", tuomariston puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä sanoo tiedotteessa.

Kaikkiaan 52 hakemuksen joukosta valittujen finalistien ryhmään kuuluivat myös tuotanto- ja jakeluyhtiö Aatos, esitystekniikkaa kehittävän Rolling Stories ja suoratoistopalvelu Streamia.

Uutisraivaaja-kisa oli järjestyksessään neljäs. Ensimmäinen, vuoden 2011 voittaja oli artikkeleita suositteleva selainsovellus Scoopinion. Sen jälkeen voittajiksi on valittu hitaan journalismin verkkopalvelu Long Play, asiantuntijahakupalvelu Kuka ja datan visualisointipalvelu Lucify.