Kilpailun tuomaristo valitsi viisi joukkuetta jatkoon kokouksessaan Helsingissä keskiviikkona 8.3. Jatkoon pääsevät joukkueet ovat Aatos, Frameright, Rolling Stories, Streamia ja Tripsteri.

• Aatos on podcastien tuotanto- ja jakeluyhtiö, joka tuo laadukkaan audiojournalismin kuulijat ja tekijät yhteen luomalla "audion HBO:n". Joukkueen jäsenet ovat Leena Alanko, Emmi Skytén, Arttu Seppänen ja Niko Isojärvi.

• Frameright on liitännäissovellus, jonka avulla kuvat rajautuvat aina oikein. Joukkueen jäsenet ovat Marina Ekroos ja Ilkka Järstä.

• Rolling Stories on uusi monimediainen esitystekniikka, joka soveltuu kaikille esikoululaisista ammattilaisiin. Joukkueeseen kuuluvat Tero Jartti, Ilkka Kumpunen, Kemal Ahson, Juho Jouhtimäki ja Pekka Pärnänen.

• Streamia on streaming-tekniikkaan erikoistunut verkkomedia. Joukkueeseen kuuluvat Ville Polvela, Arto Söderström ja Vesa Kivistö.

• Tripsteri on helppokäyttöinen sosiaalinen matkailusovellus. Joukkueeseen kuuluvat Tuulia Kolehmainen, Noora Mattila, Paula Kultanen Ribas, Siru Valleala, Panu Pahkamaa ja Mika Vikström.

Joukkueet saavat Helsingin Sanomain Säätiöltä 10 000 euroa siemenrahaa ja mentoreikseen kokeneita media- ja bisnesammattilaisia. Finalistit kehittävät projektejaan kuuden kuukauden ajan muun muassa etsimällä palveluilleen käyttäjäkuntaa.

Hakemusten taso oli tuomariston mukaan todella korkea, ja moni joukkue jäi ilman finaalipaikkaa.

"Finaaliin valittiin viisi tiimiä, jotka avaavat hyvin erilaisia perspektiivejä median maailmaan. Joukkueet tuovat uusia olennaisia näkökulmia tiedonvälitykseen niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin", sanoo Uutisraivaaja-tuomariston puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä.

Jaossa on jopa 250 000 euroa kehitysrahaa, joka voidaan jakaa yhdelle tai useammalle joukkueelle. Seuraavien kuukausien aikana finalistit kertovat projektiensa edistymisestä Uutisraivaajan blogissa. Uutisraivaaja-kilpailun voittaja tai voittajat valitaan syyskuussa 2017. Kilpailu järjestetään neljättä kertaa.