Kaakon Viestinnän tilattavat lehdet alkavat tammikuusta lähtien julkaista Uutissuomalaisen ja Sunnuntaisuomalaisen juttuja.

Uutissuomalainen on Mediatalo Keskisuomalaisen lehtien ja sanomalehti Karjalaisen yhteinen valtakunnallinen uutistoimitus, joka on erikoistunut yhteiskunnalliseen journalismiin.

”Lehtemme kertovat paikallisten asioiden lisäksi, mitä maassa ja maailmalla tapahtuu. Viime aikoina onkin totta vie tapahtunut. On hienoa, että voimme tarjota lukijoillemme Uutissuomalaisen hyvin toimitettua sisältöä kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävistä asioista. Sunnuntaisuomalaisen ansiosta meidän lukemistosisältöjemme määrä kasvaa merkittävästi. Samalla paperilehtiemme sivumäärät sunnuntaisin kasvavat nykyisestä”, Kaakon Viestinnän sisältöjohtaja Pekka Lakka sanoo tiedotteessa.

Uutissuomalaisen ja Sunnuntaisuomalaisen juttuja julkaisevat Kaakon Viestinnän tilattavat lehdet ovat Lappeenrannassa ilmestyvä Etelä-Saimaa, Mikkelissä ilmestyvä Länsi-Savo, Savonlinnassa ilmestyvä Itä-Savo, Kouvolan Sanomat ja Kotkassa ilmestyvä Kymen Sanomat. Lehdet ovat osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Uutissuomalaista ja Sunnuntaisuomalaista tuottaa julkaisijalehtien yhteisesti omistama tuotantoyhtiö Väli-Suomen Media, joka on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Uutissuomalaisen juttuja julkaistaan ensi vuonna yhteensä 16 eri lehdessä.

”Uutissuomalaisen toimitus tavoittelee jatkossakin ärhäkästi valtakunnallisia uutisvoittoja. Lupaamme lukijoille myös laadukkaita, taustoittavia juttuja, jotka auttavat jäsentämään yhä monimutkaisempia syy-seuraussuhteita”, kommentoi Uutissuomalaisen uutispäällikkö ja Väli-Suomen Median toimitusjohtaja Matti Pietiläinen tiedotteessa.

Uutissuomalainen on kahdeksan hengen toimitus, jonka toimittajat työskentelevät julkaisijalehtiensä levikkialueilla eri puolilla Suomea. Toimituksella on esimerkiksi oma eduskuntatoimittaja.

Uutissuomalaisen toiminta alkoi kahdeksan lehden voimin helmikuussa 2017. Alusta asti mukana olleet lehdet ovat maakuntalehdet Etelä-Suomen Sanomat, Karjalainen, Keskisuomalainen ja Savon Sanomat sekä Uudellamaalla ilmestyvät Keski-Uusimaa, Uusimaa, Länsi-Uusimaa ja Aamuposti.

Sunnuntaisuomalainen laajenee myös Uudellamaalla

Viikonvaihdelukemisto Sunnuntaisuomalainen täyttää ensi vuoden alussa 22 vuotta ja uudistuu täysin. Sitä ovat viime vuosina julkaisseet Etelä-Suomen Sanomat, Karjalainen, Keskisuomalainen ja Savon Sanomat.

Sunnuntaisuomalaisen kuuden hengen toimitusta johtaa tuottaja Terhi Nevalainen. Uudistuva Sunnuntaisuomalainen tulee hänen mukaansa lähemmäs ihmistä.

”Haluamme tarjota lukijoille inhimillisiä kohtaamisia ja ihmisten tarinoita. Seuraamme aikaa ja yhteiskunnallisia tapahtumia, mutta emme ylätasolla vaan nimenomaan tavallisten ihmisten arjessa”, Nevalainen sanoo.

Ensi vuoden alussa Sunnuntaisuomalaisen jutut ovat luettavissa nykyistä laajemmin myös Uudellamaalla. Aamupostin, Keski-Uusimaan, Länsi-Uusimaan ja Uusimaan tilaajat voivat lukea viikonvaihdelukemiston juttuja lehtien verkkopalvelusta ja näköislehdestä.

Etelä-Suomen Median sisältöjohtajan Silja Tenhusen mukaan Sunnuntaisuomalainen täydentää oivallisesti lehtien sisältöä.

”Palkittu viikkoliite tarjoaa näköislehden tilaajille lisää luettavaa sunnuntaille, jolloin lukemiseen on enemmän aikaa. Verkossa SuSun jutut täydentävät osaltaan lehtien omaa viikonvaihdesisältöä”, Tenhunen sanoo.

Sunnuntaisuomalaisen juttuja julkaistaan ensi vuonna yhteensä 13 lehdessä.

Väli-Suomen Median kolmas toimitus on teemasisältöjä tekevä Teemasuomalainen, jonka juttuja julkaistaan jo tällä hetkellä laajasti Mediatalo Keskisuomalaisen lehdissä ja sanomalehti Karjalaisessa.