M&M on kuluneen vuoden aikana julkaissut toimittajien erilaisista ajankohtaisista aiheista kirjoittamia kommenttitekstejä. Listasimme vuoden lopuksi seitsemän luetuinta.

1. Pääministeri Antti Rinne maksatti jämptisti vaalimainontansa veronmaksajilla

Raha kiinnostaa, varsinkin, kun se on lähtöisin veronmaksajien pussista. M&M:n vuoden luetuin uutiskommentti oli toimittaja Antti Honkamaan eduskuntavaalien vaalirahailmoituksia käsittelevä teksti. ”Veronmaksajille suotiin suuri kunnia päästä mukaan siivittämään tulevan pääministerin läpimenoa”, Honkamaa kirjoittaa.

2. Lopettakaa ASMR-mainosten tekeminen välittömästi

Vuoden toiseksi luetuimmassa kommentissa M&M:n toimittaja Ville Perttula sanoittaa ilmeisen monessa lukijassa vastakaikua herättäneen havainnon, ettei kuiskailussa ole enää mitään hauskaa ja oivaltavaa. ”Mainostaja, laita kuulokkeet päähäsi, sillä haluan kuiskata sinulle ilmaisen neuvon. Tässä se tulee: älä tee enää ainuttakaan ASMR-mainosta”, Perttula kirjoittaa.

3. Onnetonta palvelumuotoilua, Amos Rex!

”Amos Rexin jonot kertovat paitsi onnistuneesta näyttelystä myös epäonnistuneesta suunnittelusta”, kirjoitti Ninni Myllyoja heti vuoden alussa. Kommentissa hän antaa vinkkejä, joiden avulla museokokemuksesta olisi voitu tehdä sujuvampi.

4. Kyllä kannatti järjestää nimikilpailu, Viking Line!

Myös nimikilpailut kiinnostivat M&M:n lukijoita. ”Risteilyalusten nimikilpailut näyttävät uppoavan risteilykansaan kuin buffet-pöydän katkaravut”, kirjoitti toimittaja Eeva Eronen kommentissaan.

5. Paha virhearvio Keskolta – mutta mitä Hehkulle oikein kävi?

Toimittaja Seija Holtari puolestaan kommentoi Keskon ja lääketukkuri Oriolan yhteisen Hehku-hyvinvointiketjun kariutumista. ”Hehku-ketjun nopea ja kallis seikkailu on hämmentävä siksi, että Keskon pitäisi tuntea suomalaisten kulutustottumukset läpikotaisin”, Holtari kirjoittaa kommentissaan.

6. Trump alkoikin puristaa Googlea – ja Huawei-ristiretki tuottaa heti tulosta

Kesällä seurattiin Donald Trumpin Huawei-päätöksiä ja niiden vaikutuksia. Sekä aiheen uutisointi että kommentointi kiinnostivat M&M:n lukijoita. Toimittaja Matti Kankare kommentoi ajankohtaista aihetta: ”Trumpin hallinnon Huawei-ristiretki, olkoon oikeutettu tai ei, näyttää jälleen konkreettisesti, että älypuhelimen sisältö ratkaisee, ostetaanko puhelinta vai ei.”

7. Hjallis Harkimolla lienee yksi Suomen poliittisen historian kalleimmista eduskuntapaikoista – maksettu näkyvyys ja äänimäärät korreloivat arvaamattomasti

M&M:n vuoden seitsemänneksi luetuin kommentti käsittelee luetuimman tavoin vaalimainontaa. Mikko Metsämäki nostaa kommentissa esiin kiinnostavan havainnon: ”Maksettu näkyvyys korreloi hyvin arvaamattomasti äänimäärien kanssa.”