Uuden toimiston avaaminen Helsinkiin oli C2:lle luonteva siirto konseptisuunnittelun konkarikaksikko Ripa Hankaniemen ja Pasi Janhusen siirryttyä vuoden alussa C2:n riveihin helsinkiläistoimisto Dynamo & Sonista.

C2.n hallituksen puheenjohtaja Tuukka Turunen kertoo, että toimisto laajentaa pääkaupunkiseudulle positiivisella mielellä.

”Saimme Helsinkiin huipputiimin ja pystyimme aloittamaan heti täydellä teholla mielenkiintoisten asiakkaiden kanssa. Jalkaudumme Helsinkiin siis luottavaisin, mutta nöyrin mielin”, Turunen kertoo M&M:lle.

Vuodenvaihteessa C2:n hallitus vahvistui, kun mukaan lähtivät konsulttitoimisto Kotoban toimitusjohtaja Jukka Hakala sekä Vaasan yliopiston professori Marko Kohtamäki.

”Uskomme, että pohjalainen nöyrä, mutta nöyristelemätön tekemisen kulttuuri sopii oikein hyvin pääkaupunkiseudulle.”

”Meillä on mutkatonta ja kivaa jengiä töissä, joka on todella tärkeää – myös asiakkaille. Uskoisin, että siitä pidetään myös Helsingissä”, arvioi Tuukka Turunen.

Vain parin viikon aukiolon jälkeen C2:lla asiakastyöt pyörivät täydellä vauhdilla myös Helsingin päässä.

”Uusi toimipiste ja uudet asiakkuutemme Helsingissä ovat viesti siitä, että meidät koetaan kiinnostavaksi yhteistyökumppaniksi ja siksi haluammekin panostaa hyvää palveluun myös täällä”, toteaa C2:n toimitusjohtaja Milla Monola.

Aika näyttää, kuinka suuri Helsingin toimiston vahvuus tulee olemaan. Kun pää on avattu, yritys lähtee hakemaan kasvua, mutta maltilla.

”Tärkeämpää kuin pääluvun kasvu on oikeiden ihmisten löytäminen, ihmisten sopiminen tiimiin ja meidän kulttuuriimme”, sanoo Tuukka Turunen.

C2:n nykyisiin asiakkaisiin lukeutuvat esimerkiksi Rinta-Joupin Autoliike, Wärtsilä, VEO ja Närpiön vihannes. Toimisto työllistää vakinaisesti 19 henkilöä.

Vuoden 2019 tilinpäätös ei ole vielä valmis. Vuonna 2018 C2:n liikevaihto oli 1,5 miljoonaa euroa, myyntikate noin miljoona euroa tulos noin 100 000 euroa.

”Vuoden 2019 lopullisissa luvuissa tulee pientä laskua edelliseen vuoteen verrattuna, joka johtuu pääosin viime vuoden isoista henkilövaihdoksista”, kertoo Turunen.

Kuluvalle vuodelle yritys ei ole asettanut virallisia kasvutavoitteita.

”Meillä on nyt kasassa niin hyvä tiimi, että olen luottavainen tämän vuoden osalta. Katsotaan, mitä vuosi tuo tullessaan”, Turunen sanoo.