Entisen NHL-jääkiekkoilijan Ville Leinon vaatebrändi Billebeino laajentaa toimintaansa yhden maailman kasvavimman urheilulajin, padelin pariin.

Helsingin Vallilan suositulle konepaja-alueelle, historialliseen rakennukseen elokuussa avattava Billebeino Padel -halli on World Padel Tourin virallisen kenttävalmistajan MejorSetin mukaan Euroopan hienoin padelhalli.

Ville Leino kertoo, että yritys halusi tehdä ensimmäisen padelhallin Helsinkiin. Keskeistä oli, että paikka sijaitsee keskustassa, hienolla paikalla ja on uniikki.

”Lopulta löytyi tämä yli 9 metriä korkea, muun muassa vanhoja putkia ja junanostureita sisältävä historiallinen, ainutlaatuinen industriaalirakennus, joka tuo hankkeelle valtavasti lisäarvoa”, Leino kertoo tiedotteessa.

Suosiota Suomessa ja maailmalla viimeisen kymmenen vuoden aikana jatkuvasti kasvattanut padel on Latinalaisesta Amerikasta kotoisin oleva mailapeli, jonka säännöt ovat eräänlainen yhdistelmä tennistä ja squashia.

Billebeino Padel -hallista löytyy kuusi kenttää, joista kaksi on moderneja panoraamakenttiä. Panoraamakentillä on mahdollisuus kuunnella omasta puhelimesta mieleistään musiikkia Bluetooth-yhteydellä. Hallin alustamatto on kauttaaltaan Billebeinon punainen, ja se tulee kenttävalmistajalta yksinoikeudella.

Myös taidemaalarina tunnetun Leinon taide on hallissa esillä uudella tavalla. Leinon taidetta näkyy hallin sisustuksessa ja kalusteissa. Yhtenä yksityiskohtana anniskeluoikeudellisen loungetilan tuolit verhoillaan Leinon maalauksin.

”Tarkoitus on yhdistää taidetta ja urheilua täysin uudenlaiseksi viihtyisäksi konseptiksi, eli kyseessä ei ole ihan perinteinen urheiluhalli. Tällaista comboa pystyy harvoin tekemään, joten nyt oli hienoa tehdä omannäköinen halli, jossa yhdistyvät Billebeinon vaatebrändin kulmakivet, eli urheilu ja taide”, sanoo Leino.

Leino itse on löytänyt jääkiekkouran jälkeen juuri padelista sellaisen urheiluharrastuksen, josta hän todella intohimoisesti nauttii.

”Padel on mun ehdoton suosikkiurheiluharrastus nykyisin. Intohimoisesti tykkään pelata ja nautin pelaamisesta, vaikken mistään ammattilaisurasta enää haaveilekaan”, Leino nauraa.

Jatkuvasti suosiotaan ympäri maailman kasvattava padel on sosiaalinen peli, joka tarjoaa hyvää ajanvietettä ja urheilua eritasoisille pelaajille. Billebeino Padeliin ovat kaikki tervetulleita.

”On tärkeää, ettei kenellekään tule sellaista fiilistä, ettei voisi tulla pelaamaan. Haluamme tarjota kaikille elämyksen ja mahdollisuuden pelata padelia täällä Helsingissä”, päättää Ville Leino.

Uuden hallin myötä Billebeino Padelille lanseerataan myös omat urheilutuotteet. Aiemmin tässä kuussa julkaistiin urheiluvaruste ja -välinejätti Wilsonin kanssa yhteistyössä valmistetut padelmailat ja pallot.

Billebeino Padel avataan tiistaina 1.9 osoitteessa Traverssikuja 3, Helsinki.