Coca-Cola ja vaatebrändi Diesel yhdistävät tänä syksynä voimansa ja esittelevät The (Re)Collection -vaatemalliston, jonka vaatteet on tehty suurimmaksi osaksi kierrätetyistä muovipulloista saaduista materiaaleista ja kierrätyspuuvillasta.

Yhteisellä mallistolla Coca-Cola ja Diesel haluavat lisätä kierrätyksen arvostusta muotipiireissä ympäri maailman. Ensimmäinen The (Re)Collection-näytös pidettiin viime perjantaina uudistetussa Galeries Lafayette -tavaratalossa Pariisin muotiviikkojen yhteydessä. Mallisto esitellään ympäri maailmaa muun muassa Lontoossa, Berliinissä, Milanossa, Tokiossa, Shanghaissa, Pekingissä, Amsterdamissa ja New Yorkissa.

Kaikissa malliston vaatteissa on yhdistetty muovipulloista jalostettua kierrätysmuovia ja kierrätettyä puuvillaa. The (Re)Collection -mallistoon kuuluu 12 vaatetta, jotka ylittävät sesonkien rajat.

Kaikissa malliston tuotteissa on Diesel x Coca-Cola -logo. Valikoimaan kuuluu muun muassa farkkutakki, farkkushortsit, huppareita, college-paitoja, verryttelyasu, t-paitoja, uima-asuja ja pipo. Dieselin verkkokaupassa mallistoon pääsee käsiksi skannaamalla puhelimella kierrätyslogon. Suomessa mallisto tulee myyntiin myös Helsingissä Dieselin myymälässä.

PET on maailman kierrätetyin muovilaatu

Coca-Cola on sitoutunut keräämään takaisin ja kierrättämään yhtä paljon muovia kuin sen käyttämiin pulloihin käytetään kansainvälisesti. Tavoitteena on hyödyntää mahdollisimman suuri osa kierrätysmuovista uusien pullojen materiaalina, mutta pullojen materiaali sopii myös muuhun käyttötarkoitukseen.

”Jokainen pullo halutaan takaisin käytettäväksi uudelleen. Suomessa Sinebrychoff on edelläkävijänä valmistanut jo usean vuoden ajan juomiamme puolen litran pulloihin, joiden valmistuksessa on käytetty 50 prosenttia kierrätettyä muovia”, Suomen Coca-Colan viestintä- ja yhteiskuntasuhteista vastaava Théa Natri kertoo.

Sinebrychoff pakkaa Coca-Colat puolen litran PlantBottle-pulloihin, joiden valmistuksessa on kierrätetyn muovin lisäksi käytetty sekä kasvipohjaista että öljypohjaista muovia. Coca-Colan PlantBottle-pullo oli maailman ensimmäinen kierrätettävä PET-muovipullo, jonka valmistuksessa käytettiin osittain kasvipohjaista muovia.

The (Re)Collection -mallisto on Natrin mukaan erinomainen esimerkki siitä, että käytetyt pullot ovat arvokasta raaka-ainetta eivätkä roskaa.

”Yrityksenä pyrimme edistämään pullojen takaisinkeräystä ja myös sitä, että käytettyjen pullojen materiaali päätyy uusien pullojen lisäksi hyödyllisiin, kestäviin ja kauniisiin tuotteisiin.”

Pulloissa käytetty PET-muovi on sekä Suomen että myös maailman kierrätetyin muovilaatu. Suomessa muovisista virvoitusjuomapulloista yli 90 prosenttia palautuu materiaalina uudelleenkäytettäväksi juomateollisuuden ja kaupan ylläpitämän Suomen Palautuspakkaus Oy:n eli Palpan kautta. Euroopassakin luku on korkea, sillä jo 70 prosenttia PET-muovista päätyy uudelleenkäytettäväksi.

PET-muovi sopii erinomaisesti kierrätettäväksi ja käytettäväksi uudelleen. Coca-Cola on tehnyt aiemminkin yhteistyötä muoti- ja sisustussuunnittelijoiden kanssa projekteissa, joissa on käytetty pullojen muovia. Vaatteiden ja asusteiden lisäksi pulloista on valmistettu esimerkiksi huonekaluja.