Parinkymmentä suomalaista sanoma- ja kaupunkilehteä on perustanut uuden teematoimituksen. Teemasuomalainen tuottaa teemasisältöjä Mediatalo Keskisuomalaisen, Pohjois-Karjalan Kirjapainon ja Kaakon Viestinnän sanoma- ja kaupunkilehtiin.

Teemasuomalainen on osa Mediatalo Keskisuomalaisen tytäryhtiötä Väli-Suomen Media Oy :tä. Sanomalehti Karjalainen on yhtiön vähemmistöomistaja. Teemasuomalainen tekee sisältöjä yhteistyössä Kaakon Viestinnän lehtien, kuten Etelä-Saimaan, Itä-Savon ja Länsi-Savon kanssa. Yhteisen teematoimituksen perustaminen ei vaikuta yhtiöiden omistuksiin.

Teemasuomalainen aloittaa toimintansa tänään 21. tammikuuta. Aihepiireinä ovat hyvinvointi, kuluttaja- ja talousasiat, matkailu, ruoka ja tiede. Toimituksessa työskentelee viisi henkilöä. He tuottavat sisältöjä sekä verkkoon että painettuihin sanoma- ja kaupunkilehtiin, muun muassa Etelä-Suomen Sanomiin, Helsingin Uutisiin, Karjalaiseen, Keskisuomalaiseen, Länsi-Savoon, Länsiväylään, Savon Sanomiin ja Vantaan Sanomiin.

Teemasuomalaisen sisältöjä julkaisevat lehdet tavoittavat yhteensä noin 1,9 miljoonaa lukijaa. Toimituksen sisältöjä julkaisevilla lehdillä on jo aiemmin ollut keskinäiseen juttuvaihtoon perustuvaa yhteistyötä teemasisällöissä.

Väli-Suomen Media Oy:ssä on jo aiemmin toiminut valtakunnallinen uutistoimitus Uutissuomalainen ja sunnuntaitoimitus Sunnuntaisuomalainen. Uutissuomalainen perustettiin vuonna 2017 ja Sunnuntaisuomalainen 1998.

Teemasuomalaisen toimittajia työskentelee Joensuussa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Vantaalla. Toimitusta johtaa tuottaja Laura Määttänen, joka siirtyi Teemasuomalaiseen sanomalehti Karjalaisesta. Määttänen on aiemmin työskennellyt sanomalehti Karjalaisen teematuottajana, Sunnuntaisuomalaisen toimittajana sekä muun muassa ajankohtaistoimituksen esimiehenä, toimitussihteerinä ja uutistoimittajana Karjalaisessa.

Teemasuomalaisen visualistina on aloittanut Eveliina Salomaa, joka työskenteli aiemmin graafikkona Karjalaisessa. Teemasuomalaisen toimittajina ovat aloittaneet Eija Marja-aho, Tuomas Massinen ja Emmi Tuomisto. Marja-aho työskenteli aiemmin sanomalehti Keskisuomalaisen teema- ja liitetuottajana, Massinen toimittajana ja verkkotoimittajana Etelä-Suomen Media Oy :ssä ja Tuomisto toimittajana Etelä-Suomen Sanomissa.