Valio järjestää e-sport-harrastajille suunnatut 36 tunnin lanit Helsingin Kaisaniemessä sijaitsevassa Shelter Gameroomissa 20.–21.joulukuuta. Valion ilmaisessa joulumiitissä voi pelaamisen lisäksi tavata muita samanhenkisiä eri puolilta Suomea ja nähdä omia pelikavereita verkosta. Lisäksi joulumiitissä voi pelata yhdessä alan vaikuttajien ja e-urheilutähtien kanssa – ja syödä samalla Valion Koekeittiön tarjoamaa ruokaa.

Mukana tapahtumassa ovat muun muassa Herbalisti, Lakko, Vinkare, eeddspeaks ja HAVU Gaming. HAVUn järjestämään ohjelmaan kuuluvat Streamer Corner, CS:GO-näytösottelu, jossa kilpapelaajat eri joukkueista istuvat saman pöydän ääreen, CS:GO-haasto ja NHL-haasto. Joulumiittiä voi seurata myös livestriiminä Valio Twitchissä.

Valion tiedotteen mukaan pelaaminen ja syöminen sopivat hyvin yhteen.

"Vaikka valtaosa pelaa pääasiassa itsekseen kotioloissa, liittyy pelaamiseen myös aktiivinen sosiaalinen ulottuvuus – pelatessa siis tavallaan ollaan yksin mutta yhdessä. Selvityksemme mukaan miehistä 56 prosenttia pelaa säännöllisesti verkon yli pelikavereiden kanssa, naisistakin joka viides. Monet myös tutustuvat pelikavereihin verkossa. Vaikka moni saattaisi ajatella, että pelatessa syödään lähinnä pikaruokaa, käy kyselymme tuloksista ilmi, että jopa 57 prosenttia miehistä ja naisista 51 prosenttia kertoo syövänsä pelin lomassa itse valmistamaansa ruokaa. Valmisruokaa syö 25 prosenttia ja välipalatuotteita 27 prosenttia miehistä”, kertoo tiedotteessa Valion markkinointipäällikkö Outi Lindberg.

Valion teettämän kyselyn mukaan Suomessa on vielä tilaa pelitapahtumille; miehistä lähes puolet (45 %) toivoo enemmän pelitapahtumia, naisistakin neljännes.

"Näemme, että tällaiselle tapahtumalle on kysyntää jopa joulun alla, koska ihmiset kaipaavat yhteisöllisyyttä ja kohtaamisia. Meidän tavoitteenamme on tuoda suomalaiset yhteen nauttimaan hyvästä seurasta ja hyvästä ruoasta. Mikä olisikaan mahtavampi tapa olla yhdessä pöydässä kuin tehdä se vähän eri tavalla kuin yleensä – lanien muodossa. Live-lähetyksen ansiosta tilaisuuteen voi osallistua myös omalta sohvalta mistä päin tahansa”, Lindberg summaa.