Valio perustaa virtuaaliset ruokailutilat, joita voi käyttää esimerkiksi pääsiäisaterian viettoon, lastenkutsuille sekä erilaisiin muihin yhteisiin ruokahetkiin. Lauantaisin Natalia Salmela kokkaa Instalivessä.

”Näinä aikoina toivomme, että kaikki pyrkivät noudattamaan hallituksen ohjetta eli karsimaan kasvokkaiset sosiaaliset kontaktit minimiin. Samaan aikaan uskomme, että lämminhenkiset kohtaamiset ja hyvä ruoka auttavat jaksamaan”, Valion markkinointipäällikkö Outi Lindberg sanoo tiedotteessa.

Virtuaaliset ruokapöydät on avattu tänään, ja ne ovat vapaasti kaikkien käytössä ilmaiseksi. Pöydän voi ottaa käyttöön maksimissaan 12-henkiselle porukalle ja pöytiä on tarjolla rajattomasti. Pöytää käytetään helposti tavallisella nettiselaimella, osallistujat tarvitsevat siis tietokoneen tai älylaitteen kameralla, mikrofonilla ja verkkoyhteydellä. Mitään ohjelmistoja tai applikaatioita ei tarvitse asentaa. Pöydässä voi nähdä oman seurueen virtuaalisessa huoneessa, aivan kuin istumassa yhteisen pöydän ympärillä.

”Päätimme Valiolla, ettei vallitseva tilanne voi olla este yhteisen pöydän ympärille kokoontumiseen. Siksi kehitimme täysin uudenlaisen virtuaalisen pöydän, johon voit kutsua sukusi tai ystäväsi pääsiäisenä yhteen, ihan kuten ennenkin”, Lindberg lupaa.

Ensimmäisenä Valio avaa pääsiäisteemaisen virtuaalitilan, ja pääsiäisen jälkeen monenlaisiin kohtaamisiin sopivan tilan sekä vielä lastenkutsuteemaisen tilan.

Natalia Salmela kokkaa Instalivessä

Poikkeusolojen arkiruokaan ja rentoon kotoiluun taas tarjoavat apua ruokavaikuttaja Natalia Salmelan kanssa yhteistyössä toteutettavat lauantailounaat. Valio toteuttaa yhteistyössä Salmelan kanssa neljänä lauantaina puoliltapäivin Instagram-livelähetykset, joissa Nata yllätysvieraineen kokkaa ja leipoo. Ensimmäinen live toteutetaan pääsiäislauantaina 11. huhtikuuta klo 12 alkaen.

”Suurin osa sosiaalisesta kanssakäymisestäni tapahtuu ruoan parissa, eikä nykyhetki ole poikkeus. Lähes vuosikymmenen mittaisen blogiurani aikana digiyhteisöstäni on tullut minulle erittäin läheinen. Nyt päästään kymmenien tuhansien ruoan ystävien voimin kokkaamaan, syömään ja viettämään aikaa yhdessä. Ruoka jos mikä yhdistää ihmisiä”, Natalia Salmela kertoo tiedotteessa.

”Valion tietokannassa on tuhansia helppoja reseptejä ja välillä runsaudenpula iskee. Pyysimme, että Nata valikoi omia suosikkejaan satosesongin kasviksia ja keväistä ajankohtaa kunnioittaen. Kannustamme hankkimaan raaka-aineet jo etukäteen ja osallistumaan tähän yhteisölliseen hetkeen”, Outi Lindberg sanoo.