Suomen suosituimpiin verkkosivuihin kuuluva Ampparit.com -uutispalvelu täyttää heinäkuun ensimmäisenä päivänä kymmenen vuotta.

Aloittaessaan Ampparit oli osaltaan käynnistämässä uutisten lukemiseen liittyvää muutosta, syntymäpäivätiedotteessa sanotaan. Kokoamalla eri uutismedioiden otsikot yhteen Ampparit laittoi mediat "samalle viivalle" ja antoi vallan lukijoille.

Vuosien varrella personoinnista on muodostunut oleellinen osa Amppareita.

Palvelusta voi suodattaa pois osan uutislähteistä, kategorioista tai aiheista. Lisäksi mukaan voi lisätä omia uutislähteitä vaikkapa ulkomailta tai blogimaailmasta. Myös sään ja TV-oppaan saa muokata itsensä näköiseksi.

"Palautteiden kautta saimme selkeän viestin siitä, että urheilu ja viihde jakavat mielipiteitä rajusti. Ratkaisuna asiaan päätimme antaa vallan käyttäjille – personoinnin avulla jokainen voi päättää, mitä omassa uutisvirrassa haluaa nähdä", sanoo Ampparit Oy:n teknologiajohtaja Florian Berger tiedotteessa.

Toimitusjohtaja Petteri Hannosen mukaan palvelun tämän vuoden tavoitteena on saavuttaa puoli miljardia uutisotsikon klikkausta.