Elintarvikkeet

M&M 11.11.2016 08:43

Valmisruoka pysyy sitkeästi suomalaisten suosiossa

Kokkikartanon teettämän tutkimuksen mukaan vain neljä prosenttia suomalaisista ei koskaan käytä valmisruokia.

Valmisruoka maistuu yhä suomalaisille, ainakin Kokkikartanon teettämän tutkimuksen mukaan, joka kertoo suomalaisista 66 prosentin syövän vähintään kuukausittain eineksiä.

Kokkikartanon tutkimukseen vastasi 503 suomalaista.

Ainoastaan neljä prosenttia vastaajista sanoi, ettei käytä valmisruokia koskaan.

Päivittäin tai viikoittain valmisruoat maistuvat 25 prosentille suomalaisista kotitalouksista. Useita kertoja kuukaudessakin eineksiä popsii 26 prosenttia.

Selvä enemmistö, 96 prosenttia kertoi, että heidän taloudessaan syödään valmisruokia.

Syitä, miksi sitten taas valmisruokia vältellään ovat pääasiassa makuseikat tai terveellisyys, sillä itse kokattua ruokaa pidetään terveellisempänä, mutta myös maistuvampana ja edullisempana.

Osa eineksiä välttelevistä sanoi kuitenkin voivansa harkita niiden käyttöä, jos niissä ei olisi lisäaineita.

Suomalaiset kiinnittävät myös entistä enemmän huomiota elintarvikkeissa käytettyjen raaka-aineiden alkuperään ja laatuun.

Vastaajista 61 prosentille laadulla ja alkuperällä on erittäin paljon tai melko paljon merkitystä. Etenkin naiset ovat kiinnostuneita eettisyydestä ja alkuperästä.

Ettisyys muutenkin kiinnostaa kaiken aikaa enemmän, sillä vastaajista 31 prosenttia kertoi kiinnittävänsä huomiota ruoan eettisyyteen. Suomalaisia kiinnostavat Luomu- ja Reilun kaupan –tuotteet. Vastaajista 36 prosenttia kertoo käyttävänsä jonkun verran luomutuotteita usein tai melko usein.

Kokkikartanon tilaama kyselytutkimus toteutettiin syyskuussa 2016 ja siinä tutkittiin suomalaisten valmisruuan käyttöfrekvenssiä, ostoperusteita sekä mainonnan vaikuttavuutta ja huomioarvoa. Kyselytutkimukseen vastasi 503 suomalaista 18–59-vuotiasta, jotka päättävät kotitaloutensa päivittäistavaraostoksista.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö