Media

Juhana Rossi 21.3.2018 09:19

Valtakunnallinen Iltalehti ja Alma Median aluejulkaisut yhdistyvät samaan yksikköön

Jenni Gästgivar
Iltalehden vastaava päätoimittaja ja kustantaja Kari Kivelä.

Uuden yksikön johtoon nousee Iltalehden nykyinen vastaava päätoimittaja Kari Kivelä.

Viestintäkonserni Alma Media kertoo yhdistävänsä uutis- ja lifestylepalveluja tuottavan Alma News & Life -liiketoiminta-alueen sekä alueelliseen ja paikalliseen medialiiketoimintaan keskittyneen Alma Regions liiketoiminta-alueen huhtikuun alusta alkaen.

Alma News & Life liiketoiminta-alueeseen kuuluvat muun muassa valtakunnalliset Iltalehden digitaaliset ja painetut sisällöt. Alma Regions julkaisee alueellisia lehtiä kuten Aamulehteä Tampereen talousalueella ja Satakunnan Kansaa Porin talousalueella.

Uuden liiketoimintayksikön pro forma liikevaihto oli viime vuonna Alma Median tiedotteen mukaan 151 miljoonaa euroa ja pro forma oikaistu liikevoitto 16,6 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 digitaalisen liiketoiminnan osuus segmentin liikevaihdosta oli 22 prosenttia. Uuden liiketoimintayksikön henkilöstömäärä on noin 600 vakituista kokopäiväistä henkilöä ja noin 770 osa-aikaista lehdenjakajaa.

Alma Media julkaisee myös Markkinointi & Mainontaa. Maanantaina Alma Media kertoi myyvänsä Lapin Kansa -sanomalehden ja muut Lapin lehtitoiminnot Kalevalle.

Kari Kivelä uuden yksikön johtajaksi

Alma Median mukaan nyt julkistettu kahden liiketoiminta-alueen yhdistäminen yksinkertaistaa Alma Median mukaan konsernin segmenttirakennetta ja parantaa toiminnan ohjattavuutta. Yhdistyminen mahdollistaa myös tiiviimmän yhteistyön eri yksiköiden välillä.

"Uudella yksiköllä on merkittävä rooli suomalaisen mediakuluttajan arjessa niin valtakunnallisesti, alueellisesti kuin paikallisestikin. Yhdistämällä kaksi vahvaa liiketoimintayksikköä voimme strategiamme mukaisesti kiihdyttää digitalisaatiota sisällöissä, palveluissa ja mainonnassa", Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne sanoo tiedotteessa.

Liiketoimintojen yhdistämisen yhteydessä Alma Regionsin nykyinen liiketoimintajohtaja ja Alma Median konsernin johtoryhmän jäsen Kari Juutilainen lopettaa tehtävässään ja jää eläkkeelle. Uuden kokonaisuuden johdossa aloittaa huhtikuussa Kari Kivelä. Hän toimii tällä hetkellä Alma News & Life -segmentin johtajana ja Iltalehden kustantajana. Uudelleenorganisoitumisen yhteydessä Kivelä luopuu Iltalehden vastaavan päätoimittajan tehtävästä.

Iltalehden vt. päätoimittajana aloittaa uutispäätoimittaja Perttu Kauppinen.

Yhdistymisen jälkeen Alma Medialla on kolme liiketoimintasegmenttiä: digitaalisten markkinapaikkojen ja rekrytointiliiketoiminnan Alma Markets, talousmedian ja ammattilaisille sekä yrityksille suunnattujen palveluiden tarjoaja Alma Talent ja kuluttajamedialiiketoimintaan keskittyvä uusi yksikkö.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö