Traktorivalmistaja Valtra ja suomalainen supersankarielokuva Rendel ovat yhdistäneet voimansa.

Valtran valmistama Rendel-elokuvan tunnuksilla kuvioitu matkaa Suolahden tehtaalta kohti Etelä-Ranskan Cannesia, jossa järjestetään vuotuiset Cannesin elokuvajuhlat 17. toukokuuta.

Matka on käynnistynyt Valtran tehtaalta Suolahdelta 8. toukokuuta kohti Helsinkiä, josta alkaneen laivamatkan määränpää on Saksan Travemünde.

Traktorin reitti Saksan ja Ranskan läpi Cannesiin kulkee muun muassa Hannoverin, Frankfurtin, Mainzin, Nancyn ja Lyonin kautta.

Traktori saapuu Cannesin elokuvajuhlille 17. toukokuuta. Samana päivänä on elokuvan ensimmäinen näytös kansainvälisille ostajille osana Marché du Film -tapahtumaa. Suomessa elokuva saa ensi-iltansa 22. syyskuuta.

Traktorimatkan varrelta julkaistaan ajankohtaisia tunnelmia kuvien ja videoiden muodossa elokuvan verkkosivuille osoitteeseen ja sosiaaliseen mediaan hashtagilla #rendelvaltra. Tapahtumaan liittyen on käynnissä myös kilpailu, jossa traktorin bonganneilla on mahdollisuus voittaa palkintoja.

Rendel-traktori on Valtran N174 Unlimited -malli, joka on voittanut tittelit “Tractor of the year” sekä “Machine of the year”. Rendel-teipatulle traktorille kertyy matkaa Suomesta Etelä-Ranskaan lähes 3 000 kilometriä. Traktorin keskinopeus on noin 40 kilometriä tunnissa ja ajoaika pääasiassa öisin.

"Kolme vuotta sitten The Expendables 3 -elokuvan tähdet ajoivat Cannesissa tankeilla. Nyt näytämme maailmalle, miten Rendel ja Valtra saapuvat samalle kadulle Suomesta asti uniikilla traktorilla! Tämä on sitä suomalaista rohkeutta ja positiivista hulluutta", kertoo Rendel-elokuvan tuottaja Timo Puustinen.

Paikan päällä Ranskan Rivieralla traktori viihtyy noin viikon ajan eri tapahtumissa ja maisemissa. Elokuvan kotisivujen kautta on mahdollista nähdä tunnelmia sekä elokuvafestivaalilta salamavalojen loisteesta että lähiseuduilta. Rendel-traktorin matkaa voi seurata 21. toukokuuta saakka.

Valtra on Suomessa toimiva yhdysvaltalaiseen AGCO-yhtiöön kuuluva traktoreiden ja maatalouskoneiden valmistaja. Valtran traktoreita valmistetaan Keski-Suomessa, Äänekoskella, ja Mogi das Cruzesissa Brasiliassa.