Suomalaisyritys Medanta tunnetaan erityisesti terveydenhuolto- ja ravintola-alan työvaatteista, joiden materiaali on antimikrobista ja joustavaa.

Ammattilaiskäyttöön kehitetty Medantan antimikrobinen maski vakuutti myös F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen, kun tuttu urheilulääkäri suositteli sitä.

Maskit on räätälöity ja brändätty erityisesti formulatähdelle, joka käyttää niitä muun muassa kisaviikonloppujen vaativissa olosuhteissa. Formulavarikolla vaihtelevat lämpötilat ja tilanteet vaativat maskilta erityistä luotettavuutta ja käyttömukavuutta.

Medantan kestokäyttöiset kasvomaskit valmistetaan kaksinkertaisesta 4-way-mikrokuitukankaasta. Kankaan antibakteerinen teknologia muodostaa maskin pinnalle kalvon, jota pisarat eivät läpäise helposti.

Medantan toimitusjohtaja Anu Kivelä kertoo Valtteri Bottaksen kysyneen urheilulääkäriltä maskisuosituksia. Asiantuntijan antama uositus oli kohdistunut Medantan maskeihin.

”Aluksi testasimme Valtterin kanssa maskin istuvuutta Helsingissä, ja sen jälkeen oma suunnittelutiimimme loi hänen toiveidensa mukaisen ilmeen”, Kivelä kertoo tiedotteessa.

Medanta on viimeisten viikkojen aikana toimittanut tuhansia pestäviä mikrokuitumaskeja yrityksen logoilla ja brändi-ilmeillä räätälöityinä.

”Yritykset haluavat turvallisuuden ja mukavuuden lisäksi maskeihin omaa ilmettään. Olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että Valtteri Bottas halusi varikon vaativiin tilanteisiin juuri Medantan maskin.”

”On tärkeää, että suositut urheilijat toimivat esikuvina ottamalla huomioon tiiminsä ja kaikkien yhteisen turvallisuuden. Maskien käyttö on erinomainen esimerkki siitä”, Anu Kivelä sanoo.

Espanjalaisen, akkreditoidun Eurofins-tutkimuslaitoksen testissä Medantan kasvomaski suodatti 84 prosenttia bakteereista. Testi tehtiin tänä keväänä.

Maski on kehitetty tiiviissä yhteistyössä Pihlajalinnan terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Kehittämisessä tärkeitä vaatimuksia ovat olleet mukavuus ja toimivuus, mutta ennen kaikkea turvallisuus.

Kasvomaskit ovat myynnissä Medantan verkkokaupassa, josta niitä voivat yritysten lisäksi tilata myös yksityiset asiakkaat. Maskit on suunniteltu Suomessa ja ne valmistetaan Medantan kehittämistä kankaista Latviassa ja Kiinassa.

Medanta on käyttänyt terveydenhuollon työvaatetuotannossaan Kiinassa samoja, luotettavia valmistajia jo useiden vuosien ajan.

”Kestokäyttöiset maskit on pestävä jokaisen käytön jälkeen 60 asteessa. Omien pesutestiemme mukaan maskit kestävät yli sata teollista pesua”, Kivelä kertoo.