Minneapolisissa poliisiväkivallan seurauksena kuolleen George Floydin kohtalo on synnyttänyt mielenilmauksia ympäri maailmaa. Yhdysvalloissa mielenilmausten ylilyönneissä osa Applen liikkeistä on joutunut ilkivallan kohteeksi.

Tästä syystä vastikään avatut liikkeet on jälleen suljettu ja rakennusten julkisivut ovat peitetty suojaavalla vanerikerroksella. Ratkaisu on ymmärrettävä, sillä Applen liikkeet ovat tunnettuja lasisista julkisivuistaan.

Yllättäen vanerisista seinämistä on syntynyt rauhanomainen tapa mielenilmaisulle, uutisoi 9to5 Mac. Napervillessa Apple-liikkeen julkisivu täyttyi paperisista sydämistä, joissa jokaisessa lukee positiivisia ajatuksia Black Lives Matter -liikkeestä.

Paperisten sydänten taustalla on teini-ikäisten nuorten rauhanomainen mielenilmaus, jonka merkeissä he kiinnittivät paikallisen Apple-liikkeen suojavaneriin paperisydämiä. Tuoreeltaan ele sai kylmän vastaanoton, sillä aikuiset ohikulkijat päätyivät repimään laput irti.

Twitteriin julkaistulla videolla on nähtävissä, miten eräs ohikulkija läksyttää nuoria tempauksen takia.

Myöhemmin paikallinen yhteisö kuitenkin ihastui ajatukseen. Nyt liikkeen julkisivu on kokonaan peitetty paperisilla sydämillä.

Portlandissa taiteilija Emma Berger käytti vaneria valtavana taulupohjana. Lopputuloksena syntyi vaikuttava muraali George Floydista ja tekstistä: ”I can’t breathe”.

Muita muraaleja on ilmestynyt esimerkiksi Palo Altoon sekä Bostoniin.