Työeläkeyhtiöt Elo ja Varmaovat sopineet kaupasta, jonka seurauksena Vantaalla Kehä III:n luona vierekkäin sijaitsevat kauppakeskus Jumbo ja viihdekeskus Flamingo yhdistyvät.

Kokonaisuuden arvo on noin 600 miljoonaa euroa, ja sen toteuduttua Elo ja Varma omistavat kiinteistöt tasaosuuksin.

Jumbon kauppakeskuksessa on vuosittain noin 12 miljoonaa kävijää, kun taas Flamingossa kävijöitä on noin 4,7 miljoonaa. Elon mukaan ne muodostavat yhdessä Pohjoismaiden suurimman kauppa- ja viihdekeskuksen, jonka vuosittainen myynti on lähes 500 miljoonaa euroa.

Kiinteistöjen yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala on 140 000 neliömetriä, ja vuokralaisia on yhteensä noin 170. Kauppa tarvitsee toteutuakseen kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

”Elo on ollut mukana Jumbon kehittämisessä jo yli 20 vuoden ajan. Alussa sitä pidettiin Kehä III:n varrella erillään sijaitsevana peltomarkettina, mutta nyt Jumbon ja Flamingon muodostama kauppakeskus on osa Vantaan kaupungin Aviapoliksen alueen kehittämishanketta, jossa Aviapoliksesta rakennetaan vetovoimaista asukkaita, yrittäjiä ja matkustajia houkuttelevaa kaupunkikeskusta”, Elon listaamattomista sijoituksista vastaava johtaja Timo Stenius kertoi tiedotteessa.

Hänen mukaansa suunnitella on myös pikaraitiotielinja, joka kytkisi kauppakeskuksen entistä paremmin läheisiin asuinalueisiin ja Aviapoliksen alueeseen.

Kymmenen vuotta sitten Jumbon viereen avatussa Flamingossa on kylpylä- ja hyvinvointipalveluita sekä ravintoloita ja erikoisliikkeitä. Kiinteistössä toimii myös hotelli Break Sokos Hotel Flamingo.

”Yhdistämällä Jumbon ja Flamingon omistuksen saamme etuja, joiden avulla voimme hoitaa kokonaisuutta tehokkaasti. Kiinteistöjen asiakkaille tarjoamat palvelut tukevat myös hyvin toisiaan. Yhteinen omistajuus mahdollistaa sen, että voimme entistä paremmin kehittää kokonaisuutta vastaamaan kuluttajien tarpeita ja vahvistaa kauppakeskusten asemaa pääkaupunkiseudun muuttuvassa kilpailukentässä”, Varman kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Ilkka Tomperi kertoi tiedotteessa.