Sosiaalinen media

Tivi 5.12.2018 08:21

Vasta 7-vuotias tubettajasensaatio Ryan kiilasi YouTube-tienestilistan kärkeen – löysi todellisen menestysreseptin

Kuvakaappaus Forbesin sivuilta
Leluja YouTubessa arvosteleva Ryan on päässyt kiinni isoihin rahoihin, kirjoittaa Forbes.

Nuori YouTube-sensaatio tienasi vajaassa vuodessa lähes 20 miljoonaa euroa mainoksien kautta.

Forbes on listannut 7-vuotiaan Ryanin maailman eniten tienaavaksi YouTube-tähdeksi. Ekaluokkalainen arvostelee erilaisia leluja Ryan ToysReview-kanavallaan, jolla on yli 17,3 miljoonaa tilaajaa. Yhteensä maaliskuussa 2015 perustetun kanavan videoilla on lähes 26 miljardia katselukertaa.

Forbesin mukaan Ryan tienasi heinäkuusta 2017 kesäkuuhun 2018 noin 22 miljoonaa dollaria eli reilut 19 miljoonaa euroa.

Lähes koko potti, noin 21 miljoonaa dollaria, tulee kanavien Ryan ToysReview sekä Ryan's Family Review yhteydessä näytettävistä mainoksista. Jäljelle jäävä miljoona on sponsoroiduista julkaisuista tienattua rahaa. Sponsorirahan osuus on kuitenkin pieni verrattuna useimpien miljoonia tienaavien YouTube-vaikuttajien tienestirakenteeseen.

Ryan tekee videoillaan samaa kuin monet muut menestyneet tubettajat: availee erilaisia tuotteita paketeistaan sekä kertoo niiden ominaisuuksista (unboxing).

"Unboxing-videot tarjoavat tavan nauttia ilosta, jota jonkun haluamasi asian saaminen ja avaaminen tuottaa. Tämä pitää kutinsa erityisesti silloin, kun kyseiset tavarat ovat saavuttamattomissa. Tavaran itse omistamisen jälkeen toiseksi paras asia on katsoa, kun joku toinen leikkii sillä", selittää Bottle Rocket Managementin toimitusjohtaja Chas Lacaillade formaatin hurjaa suosiota.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö