Media

Noora Penttinen 27.1.2015 13:46 päivitetty 3.3.2016 14:50

Vastaava tuottaja Ylen yksisarvisjutusta: "Harkinta petti, juttua on muokattu"

kuvakaappaus YleX:n sivulta

YleX:n verkkosivuilla kerrottiin missä ja miten yksisarvishoitokurssille voi ilmoittautua.

YleX:n verkkosivuilla maanantai-iltana julkaistua juttua yksisarvishoidoista on käyty muokkaamassa tiistaina iltapäivästä.

YleX:n vastaava tuottaja Noora Santavuori kertoo M&M:lle, ettei alkuperäinen puffilta vaikuttava juttu ollut Ylen arvojen ja normien mukainen.

"Tässä on meidän nuorella toimittajalla harkinta pettänyt täysin", Santavuori kertoo.

Jutussa kerrottiin alun perin, kuinka Suomessa voi opiskella alle tonnilla yksisarvishoitajaksi ja missä ja miten kurssille voi ilmoittautua. Jutusta on Santavuoren intervention jälkeen poistettu mainoksenomaiset virkkeet ja vaihdettu kuva.

Yksisarvisista ja yksisarvishoidoista kirjoitetaan kuitenkin edelleen faktana. Jutussa kerrotaan muun muassa Yksisarvisten Valtakunnasta, johon voi mennä vierailulle.

"Toimittajan tarkoituksena on ollut käsitellä ilmiötä", Santavuori selittää.

Twitterissä useat kommentoijat pitävät juttua pelkkänä tekstimainontana.

 

Yksisarvishoidon opettajista on aiemmin kertonut myös Me Naiset, jonka jutussa on käsitelty myös hoidon etiikkaa. YleX:n jutusta vastaavaa kritiikkiä ei kuitenkaan löydy.

Juttua päivitetty kello 14.43 vastaavan tuottajan kommenteilla.

Brändit

23.02.2018 13:39

Nokia nousee tuhkasta: Brändiarvo kasvoi 71 prosenttia

Tuore raportti julistaa Nokian maailman nopeiten kasvavaksi brändiksi teleliikenteen infrastruktuuriin erikoistuneissa yrityksissä. Elisa ja DNA ylsivät 300 arvokkaimman teleoperaattoribrändin joukkoon.

Kommentti

23.02.2018 09:52

Toimisto, mitä oikein teet?

Jos potentiaaliset asiakkaat eivät tiedä, mitä ne markkinointi-, viestintä-, media- tai digitoimistolta voivat ostaa, heistä ei koskaan tule asiakkaita.