Veikkaus on hiihtolajien pitkäikäinen kumppani. Nyt solmittu yhteistyö tuo jatkuvuutta suosituimpien talvilajien kehittämiseen erityisen kiinnostavana olympiavuonna. Talviolympialaiset järjestetään ensi vuoden helmikuussa Etelä-Korean Pyeongchangissa.

"Hiihtolajien suosiosta kertoo katsojalukujen lisäksi se, että ne ovat myös merkittäviä pelikohteita. Selkeä ykkönen niistä on maastohiihto. Hiihtoon kohdistuu erityinen huomio olympiavuonna 2018", sanoo Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala n mukaan jatkuva laaja-alaisen yhteistyön jatkaminen Veikkauksen kanssa on positiivinen asia. Tällä kaudella kumppanuustoimenpiteet painottuvat Kulmalan mukaan lajeihin, jotka ovat pelikohteina kiinnostavimpia. Nämä lajit ovat maastohiihto ja yhdistetty.

"Tämän lisäksi on tärkeää, että Veikkauksen tuotosta ohjataan laajasti tukea aina liikuntapaikkarakentamisesta huippu-urheiluun. Pelien tuotosta ohjatun tuen merkitystä koko suomalaiselle urheilulle ei voi koskaan korostaa liikaa", Kulmala tiedotteessa.

Hiihtoliiton alaisiin maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkueisiin kuuluu lähes 100 urheilijaa.