Jalkapallon Veikkausliiga ja käsityöläisoluita valmistava kuopiolainen pienpanimo Rock Paper Scissors Brewing Co. aloittavat yhteistyön, joka kestää ainakin vuoden 2020 loppuun saakka.

”Haluamme olla tukemassa kotimaista jalkapalloilua, varsinkin kun sillä menee tällä hetkellä niin hienosti”, sanoo RPS:n toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen.

RPS:n ja Veikkausliigan yhteistyöstä alettiin keskustella kesällä RPS:n aloitteesta.

”Heillä oli itsellään hyvin vahvaa innokkuutta jalkapalloa kohtaan, ja lajin seuraajissa taas on innokkuutta pienpanimotuotteisiin. He haluavat olla rakentamassa hyvähenkistä olutkulttuuria", Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoo.

Kyseessä on pienpanimolle mittava markkinointipanostus.

”Olemme sopineet, että summia ei kommentoida julkisuudessa, mutta meille tässä on kyse todella merkittävästä panostuksesta ja rahasummista. Olemme yrityksenäkin melko tuore vielä, ja emme ole olleet aiemmin isoilla markkinointibudjeteilla liikenteessä,” Huuhtanen sanoo.

Yhteistyö pitää sisällään näkyvyyden otteluissa, ja Huuhtasen mukaan luvassa on myös erilaisia ”kieli poskessa” tehtäviä markkinointitempauksia.

”Tulevalle kaudelle teemme myös Veikkausliigalle oman oluen. Juomatuotteen lisäksi tulossa on myös muunlaisia yhteistyötuotteita”, Huuhtanen kertoo.

Veikkausliiga-lisenssin alle tulevista tuotteista löytyy joka seuralle sopivaa etiketin väriä.

Olutyhteistyö on Veikkausliigalle ainutlaatuinen ja kumppanuus pienpanimon ja kansallisen liigan kanssa maailman mittakaavassa tiettävästi ensimmäinen laatuaan.

”Ei ole löytynyt oikein sopivaa mallia siihen”, Marjamaa kommentoi, miksi olutyhteistöitä ei ole tehty aiemmin.

”Ja totta kai tässä heijastuu myös se, että maaottelut ovat menneet hyvin ja Teemu Pukki pärjää maailmalla tosi hyvin. Meillä on todella jännittävä kausi menossa, joka huipentuu lauantaina Turussa. Siellä tulee varmasti kaikkien aikojen katsojaennätykset. Kyllä se heijastuu myös kumppanuusasioissa, kun näyttää siltä, että ollaan menossa hyvään suuntaan”, hän lisää.

Veikkausliigan mestaruudesta kamppailevat lauantaina Turussa sarjassa ykkösenä oleva Kuopion palloseura ja toisena oleva turkulainen Fc Inter.