Koronavirusrajoitusten koettelema Veikkausliiga tekee uuden aluevaltauksen, kun se se aloittaa syksyllä 2020 uuden e-urheilusarjan. Pääsarjan rinnalla pelattavassa eFutisliigassa tuttuja liigajoukkueita edustavat e-urheilijat. Kutakin liigajoukkuetta edustaa yksi e-urheilija.

“Viimeistään koronavirus osoitti, että urheilusarjat eivät voi pitää tulevaisuuttaan itsestäänselvyytenä ja aina on tilaa innovoida sekä kehittyä. Olemme pitkään seuranneet e-urheilun kehitystä niin Suomessa kuin maailmalla ja odotamme innolla eFutisliigan alkua. Erityisen innostuneita olemme siitä, että uuden liigan myötä suomalaiset jalkapallofanit voivat kannustaa lempijoukkueitaan vuoden ympäri myös pääsarjan kauden ulkopuolella”, kertoo Veikkausliigan markkinointijohtaja Ville-Mikko Korkka tiedotteessa.

Veikkausliiga toteuttaa sarjan yhteistyössä Telia Esports Seriesin kanssa, joka teki jo aiemmin epäviralliset jääkiekon Liigan pudotuspelit NHL 20 -konsolipelillä.

”Tämä kevät on paljastanut e-urheilussa piilevän potentiaalin koko maailmalle, ja syksyllä alkava eFutisliiga on täydellinen esimerkki siitä, miten perinteinen urheilu ja e-urheilu voivat kulkea käsi kädessä. Toivomme, että voimme esimerkillämme kannustaa myös muita pääsarjoja yhdistämään voimat e-urheilun kanssa”, kertoo tiedotteessa Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

Uutta eFutisliigaa lähetetään jatkossa MTV:llä, jossa näkyvät ennestään muun muassa UEFA Mestarien liiga, Eurooppa-liiga ja La Liga. E-urheilusarjan pääyhteistyökumppanina toimii PlayStation.

”PlayStation on tukenut Suomen harrastajavetoisia ja puoliammattimaisia peliturnauksia jo vuosia, mutta Telian ja Veikkausliigan kanssa voimme ottaa uuden askeleen kohti e-urheilun vakiinnuttamista Suomessa ja PlayStationin asemaa kilpailullisen pelaamisen ytimessä”, kommentoi Pohjoismaiden PlayStationin general manager Suman Rath tiedotteessa.