WSOY:n toimitusjohtaja ja Sanoma Learning & Literaturen johtaja Veli-Pekka Elonen jättää yhtiön. Hän siirtyy ylimmän johdon rekrytointiin ja kehittämiseen erikoistuneen Egon Zehnder Internationalin palvelukseen. Konsulttifirmalla on kahden hengen toimisto Helsingissä.

WSOY:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.4.2009 alkaen kustannusjohtaja Anna Baijars, 42. Baijarsin vastuualueeseen kuuluvat WSOY Yleisen kirjallisuuden toiminnot ja hän raportoi Sanoma Learning & Literaturen toimitusjohtajalle Jacques Eijkensille. Elosen muut tehtävät ja vastuualueet jaetaan Sanoma Learning & Literature -liiketoimintaryhmän johdon kesken.

Yhtiön tiedotteen mukaan uudistus on osa aiemmin käynnistettyä prosessia, jossa liiketoimintaryhmän hallintoa yhdistetään ja virtaviivaistetaan sekä sen eri liiketoimintayksiköiden, kuten WSOY Yleisen kirjallisuuden, roolia korostetaan.

– 11 vuotta Sanoma-konsernin palveluksessa, joista viimeiset vajaat kolme vuotta WSOY:ssä, ovat olleet valtavan mielenkiintoisia ja palkitsevia. Toiminnan ja organisaation uudistukset ovat vieneet WSOY:tä vahvasti eteenpäin. Nyt, sopivalla hetkellä, avautui hieno mahdollisuus kokeilla uusia mielenkiintoisia haasteita media-alan ulkopuolella, Veli-Pekka Elonen toteaa.

Elonen rekrytoi Baijarsin Gummerukselta viime syyskuussa.

– Jos olen ollut jossain hyvä, olen osannut palkata ympärille itseäni pätevämpiä ihmisiä, Elonen sanoi M&M:n haastattelussa viime syksynä.