Propaganda

Tivi 18.1. 08:15

Venäjän propagandistit iskivät taas – Facebook sulki kerralla yli 360 sivua

Colourbox

Some-palvelut ovat monesti osoittautuneet hyviksi työkaluiksi propagandatehtailijoille. Alalla ovat kunnostautuneet etenkin venäläiset, joilla Facebook kertoo nyt lyöneensä kapuloita rattaisiin.

Facebookin kyberturvallisuuskäytännöistä vastaava Nathaniel Gleicher kirjoittaa, että torstaina on poistettu runsaasti venäläispropagandaksi luokiteltua sisältöä sekä itse Facebookista että sen omistamasta Instagramista.

Facebookista lähti yhdellä rysäyksellä 364 sivua ja tiliä, jotka suuntasivat sanomaansa Baltiaan, Keski- ja Itä-Eurooppaan, Kaukasukselle ja Keski-Aasiaan. Näennäisesti tilit olivat yksityisten ihmisten, mutta ne voitiin yhdistää moskovalaisen Sputnik-uutistoimiston työntekijöihin.

"Teemme jatkuvasti työtä havaitaksemme ja lopettaaksemme tämän kaltaisen toiminnan, koska emme halua palveluamme käytettävän ihmisten manipuloimiseen. Emme sulje näitä sivuja ja tilejä niiden julkaisujen vuoksi vaan toiminnan luonteen takia. Se on ollut hyvin aktiivisesti koordinoitua ja julkaisijat ovat kätkeytyneet väärien henkilöllisyyksien taakse", Gleicher selittää.

Hän kuvailee toimintaa päättäväiseksi ja hyvin rahoitetuksi.

Gleicherin blogikirjoituksen yhteydessä on julkaistu ruutukaappauksia poistettujen sivujen päivityksistä. Joukossa oli esimerkiksi Nato-vastaisia kommentteja ja mielenosoituksiin liittyviä postauksia.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö