Palkinnot

M&M 28.11.2014 13:13 päivitetty 4.2.2016 10:48

Veripalvelu tuo näkökulmia uutisiin - nappasi palkinnon

Paikallislehtien Antti-patsaan saa tänä vuonna Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu.

Suomen paikallislehdet ovat myöntäneet vuoden 2014 Antti-patsaan Suomen Punaisen Ristin Veripalvelulle tunnustukseksi aktiivisesta yhteistyöstä paikallislehdistön kanssa.

Sanomalehtien Liiton paikallislehtijaosto, Paikallislehtien Päätoimittajayhdistys ja Suomen Paikallismediat Oy jakavat valtakunnallisen Antti-patsaan vuosittain Antinpäivänä tunnustuksena yhteisölle, joka on toiminnallaan edistänyt paikallislehdille tärkeitä arvoja.

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun verenluovutustoiminnan operatiivinen johtaja Maarit Kuusisaari-Bergström vastaanottaa Antti-patsaan perjantaina 28. marraskuuta Helsingissä.

Tiedotteessa sanotaan, että Suomen Punaisen Ristin kiertävän veripalvelun toiminta on tuottanut paikallislehdille vuosien varrella monia näkökulmia uutisiin ja muihin juttumuotoihin. Veripalvelu on myös ilmoittanut aktiivisesti paikallislehdissä verenluovutustilaisuuksistaan.

Veripalvelu tarjoaa kansalaisille auttamisen ja elämän pelastamisen mahdollisuuksia kautta maan. Samalla kun kiinteiden luovutuspisteiden määrä on vähentynyt, on kiertävän veripalvelun toiminta kasvanut. Sen ansiosta myös pienemmissä kaupungeissa ja kunnissa asuvat ihmiset pääsevät mukaan tähän auttamistyöhön.  

Paikallislehtien Antti-patsas on jaettu vuodesta 1981 lähtien. Sillä kunnioitetaan ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden, Suomenkielisten Tieto-Sanomien julkaisijan, rovasti Antti Lizeliuksen (1708–95) elämäntyötä. 

Valtakunnallisen Antti-patsaan lisäksi paikallislehdet ja paikallislehtien ryhmät jakavat alueillaan maakunnallisia ja paikallisia Antti-patsaita tunnustukseksi paikallislehtien hyväksi tehdystä työstä.