Posti julkisti torstaina heikon tuloksen loppukeväältä.

Valtionyhtiön liikevaihto pysyi toisella neljänneksellä lähes vuodentakaisella tasolla 392 miljoonassa eurossa, mutta tämän vuoden lukuja vahvisti sopimuslogistiikkayritys Aditron yritysosto.

Oikaistu liiketulos heikkeni 3,1 miljoonaan euroon vertailukauden 8,1 miljoonasta eurosta.

Posti selittää kehitystä raportissaan siten, että vaikka paketti- ja verkkokauppatoiminnot ovat korona-aikana hyötyneet verkkokaupan kasvusta, perinteisten postipalvelujen kysyntä on laskenut aiempaa vauhdikkaammin.

Osoitteellisten kirjeiden määrä väheni toisella vuosineljänneksellä Suomessa ennätykselliset 24 prosenttia, yhtiö kertoo.

Toimitusjohtaja Turkka Kuusisto ennakoi toimenpiteitä.

”On selvää, että perinteinen kulurakenteemme on erittäin suuri haaste nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Meidän on jatkettava tämän haasteen ratkaisemista ja valitettavasti se tarkoittaa erilaisia toimenpiteitä liiketoiminnoissamme ja hallinnossamme kannattavuutemme turvaamiseksi”, hän toteaa Postin tiedotteessa.

Myös ruotsalainen Aditro on kärsinyt koronasta. Yhtiön integrointi on kuitenkin edennyt suunnitellusti, Posti kertoo.

Aditron liikevaihto oli viime vuonna noin 100 miljoonaa euroa.

Viime vuonna Posti teki 1,5 miljardin liikevaihdolla noin 36 miljoonan euron oikaistun liiketuloksen. Postilakko häiritsi yhtiön toimintaa merkittävästi viime vuoden lopulla.