Ruotsalaisen Na-kd.com-verkkokaupan toimitusjohtajan Jarno Vanhatapion mukaan yritysten täytyy olla uskottavia sosiaalisessa mediassa. Tarvitaan oikea fiilis, muuten mikään ei toimi.

Na-kd.comilla on Instagram issa tällä hetkellä vajaa 700 000 seuraajaa. Vanhatapion mukaan suosion kasvu on ollut täysin orgaanista. Suosio on kasvanut siis ilman rahallista panostusta.

Na-kd.comin käyttäjäkuntaa hän kuvailee sosiaaliseksi liikkeeksi, joka heidän tapauksessaan alkoi Instagramista.

"Sinun pitää luoda sosiaalinen liike. Luo lahko, jos haluat menestyä."

"Tarvitaan jotain, jossa on hyvä fiilis, ihmiset eivät jaa sitä muuten."

Nelly.com-verkkokaupan perustujana tunnetun Vanhatapion mukaan Na-kd.com satsaa tällä hetkellä Youtubeen, Instagramiin ja Snapchatiin. Vanhatapion mielestä sitouttaminen on avain hyvään somesuosioon. Tämän lisäksi tarvitaan hyvin määrätietoinen ja kurinalainen linja.

"Tämä saattaa kuulostaa tosi kyyniseltä, mutta meillä jokaisen Instagramissa julkaistavan kuvan tarkistaa 10 ihmistä. Jokaisen kuvatekstin hyväksyy viisi ihmistä."

Na-kd.com käyttää rahaa mielipidevaikuttamiseen. Vanhatapio kertoo, että tavaraa annetaan vuosittain noin 18 000 dollarin edestä ihmisille, joiden uskotaan antavan näkyvyyttä Na-kd.comille. Tällä tähdätään somesuosioon.

Vanhatapio uskoo, että vain hyvällä tuotteella on loppujen lopuksi merkitystä.

"Jos sinulla on huono tuote tai merkki, eivät he (mielipidevaikuttajat) pidä niitä vaatteita. Eivät vaikka maksaisit heille. Suosion täytyy olla orgaanista."