Verkkokauppoja perustetaan nyt ennätystahtia, sillä vähittäiskaupan yritykset ovat koronaviruskriisin vuoksi kovassa paineessa. Myös monet aikaisemmin verkkokauppaan siirtymistä harkinneet yritykset ovat nyt ryhtyneet toimiin.

MyCashflow-verkkokauppapalvelun perustaneen Pulse247 Oy:n liiketoimintajohtaja Pekka Juntunen kertoo kovista kasvuluvuista alalla. MyCashflow'n avulla verkkoliiketoimintaansa hoitaa yli 2 000 yritystä.

”Palvelumme kautta on perustettu alkuvuoden aikana jo yli 1 000 uutta verkkokauppaa. Parhaina päivinä uusia kauppoja on perustettu jopa 50 kappaletta. Konseptimme mahdollistaa verkkokauppojen nopean ja sujuvan perustamisen. Osa asiakkaistamme on saanut kaupan julkaistua alle puolessa päivässä”, Juntunen sanoo tiedotteessa.

Myös palvelun liikennemäärät ja verkkokauppojen myynnit ovat kovassa kasvussa.

”Tällä hetkellä tilanne näyttää todella hyvältä. Verkkokauppojen kokonaismyynti on kasvanut myös rajusti. Volyymit ovat kasvaneet 100 prosenttia alkuvuodesta. Eikä tahti näytä hidastuvan, vaan myyntiennätyksiä rikotaan viikko viikolta. Esimerkiksi ruoan verkkokaupoissa tahti on todella hurjaa. Joidenkin tuotekategorioiden myynti on jopa viisinkertaistunut”, Juntunen kertoo.

Juntusen mukaan lähes joka viides verkkokauppa Suomessa on rakennettu MyCashflow-verkkokauppapalvelun avulla.

”Se on suosituin kotimainen palvelu verkkokaupankäyntiin ja avaa todella hyvän näkymän siihen, mitä kotimaisessa verkkokaupassa tällä hetkellä tapahtuu", Juntunen sanoo.

Tällä hetkellä verkkokauppoja perustavat yritykset kaikilta toimialoilta. Aikaisemmin esimerkiksi ravintolat perustivat verkkokauppoja harvoin, mutta nyt tilanne on toinen.

”Uskon, että tällä kriisillä on myös positiivisia vaikutuksia. Yritykset joutuvat miettimään uusia toimintamalleja”, Juntunen sanoo.

Hän arvelee, että esimerkiksi ruoan tilaamisesta verkosta ja kotiinkuljetuksista tulee todennäköisesti normaaleja asioita poikkeustilan jälkeenkin. Juntunen uskoo myös verkkokauppojen määrän jatkavan kasvuaan lähitulevaisuudessa.

”Lisäksi tällä kriisillä näyttää olevan positiivinen vaikutus verkkokauppojen ja liiketoiminnan kehitykseen. Tuntuu, että nyt verkkokauppa otetaan tosissaan ja myös aikaisemmin kaupan avanneet ovat ruvenneet tosissaan kehittämään omaa verkkokauppaansa ja liiketoimintaansa” Juntunen sanoo.