Alma Media n Markets -liiketoimintayksikön johtoon sekä konsernin johtoryhmän uudeksi jäseneksi on valittu BA Vesa-Pekka Kirsi (s. 1969). Hän aloittaa tehtävänsä viimeistään 1. syyskuuta.

Kirsi siirtyy Alma Mediaan Fonecta lta, missä hän toimi yritysten välisen liikkeentoiminnan johtajana.

"Kirsin monipuolinen kokemus kansainvälisen liiketoiminnan johtamisesta ja uuden digitaalisen liiketoiminnan kehittämisestä antaa hyvän perustan kasvavan ja erinomaisesti kannattavan Alma Markets in luotsaamiseksi", Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne sanoo tiedotteessa.

Kirsi on toiminut vuodesta 1998 digitaalisten palvelujen parissa ja siitä viimeisimpinä kokonaisuudessaan kahdeksan vuotta Fonectalla.

”Olen ollut Fonectalla oikeastaan koko sen ajan, kun siellä voimakkaasti siirryttiin paperipohjaisesta digitaaliseen liiketoimintaan. Tänä päivänä Fonecta on 100-prosenttisesti digitaalinen toimija.”

Kahdeksasta vuodesta viisi ensimmäistä vuotta Kirsi toimi Fonectalla tuotekehityksen parissa ja jälkimmäiset kolme digitaalisen liiketoiminnan johtajana.

Erityisesti Alma Marketsin kasvavat ja monialaiset digitaaliset liiketoiminnat kiinnostavat Vesa-Pekka Kirsiä.

”Alma Marketsin palvelut eri markkina-alueilla ovat digitaalisia ja kasvavia”, Kirsi kertoo.

”Minua kiehtoo erityisesti se, että Alma Medialla on voimakas digitaalinen visio. Halu kasvattaa digitaalista liiketoimintaa sekä Suomessa että ulkomailla, ja Alma Markets on sen vision ytimessä.”

Alma Markets pitää sisällään asumiseen, rekrytointiin ja liikkumiseen liittyviä verkkopalveluita, kuten Etuovi.com, NettiKoti, Monster.fi ja Autotalli.com.

Talouskasvun hidastuminen voi luoda haasteita digitaalisen liiketoiminnan kannalta. Analyytikkoarvioiden mukaan jopa 52 prosenttia Alma Median liikevaihdosta on korkeasuhdanteen synnyttämää.

Kirsi uskoo, että digitaalisen liiketoiminnan osuuden kasvu on vääjäämätöntä suhdanteesta huolimatta.

Hänen mukaansa digitaalinen liiketoiminta on juuri se alue, missä palvelut ja liiketoiminta ylipäätään kasvavat globaalisti.

”Meillä on tapahtumassa liiketoimintamallien todennäköisesti pysyvä muuttuminen, jossa yksinkertaisesti digitaalinen liiketoiminta ottaa valtaa ja alaa.”

”Tämä on teknistä ja kaupallista evoluutiota”, Kirsi toteaa.

Markkinointi & Mainonta on osa Alma Mediaa.