Amerikkalainen Victoria’s Secret -alusvaateketju ei kiinnosta asiakkaita entiseen malliin.

Alusvaate- ja hajuvesiketju Victoria’s Secret joutuu karsimaan toimintojaan ja sulkemaan 53 myymälää eri puolilla maailmaa, kertoo ruotsalainen Dagens Handel. 30 myymälää on jo suljettu.

Etenkin nuorten naisten suosiossa ollut ketju on tunnettu supermalleja ja maailmantähtiä esittelevistä muotinäytöksistään ja vaaleanpunaisesta värityksestään.

Nyt suuren yleisön suosio on hiipumassa. Tuorein mallistoa esittelevä live-esitys keräsi yleisöä vähemmän kuin koskaan yrityksen historiassa.

Ketjun myynti laski seitsemän prosenttia viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Toimitusjohtaja Jan Singer lopetti tehtävässään marraskuussa.

Victoria’s Secret -ketjun toimintapa on arvostelijoiden mielestä aikansa elänyt.

Pienissä pitsipukineissa esittäytyvät mallit ja ylitsepursuavat esitykset sopivat huonosti aikaan, jolloin monet muut muotiyritykset ovat ottaneet osaa #metoo-liikkeeseen, joka on havahduttanut maailman huomiota seksuaaliseen häirintään.

Alan kilpailu on lisääntynyt, ja monet ovat vaihtaneet uusien yritysten tai isojen ketjujen asiakkaiksi.

Ketjun emoyhtiön L Brands in osake laski seitsemän prosenttia viimeisen neljänneksen tuloksen julkistuksen jälkeen. Viime vuonna yhtiön osakekurssi on laskenut 40 prosenttia. L Brandsilla on muitakin vaatemerkkejä.

Suomessa on kolme Victoria’s Secret-myymälää: Helsingin Forumissa, Helsinki-Vantaan lentokentällä ja Viking Line n aluksilla, joista Grace-laivalla on hajuvesien lisäksi alusvaatteita.

Ruotsissa myymälöitä on kahdeksan.