Suosittu videopuhelusovellus Zoom on saanut koronakriisin vuoksi valtavasti uusia käyttäjiä. Samalla se on kohdannut vaikeuksia sekä ulkoisten tietoturvauhkien että yhtiön omien, käyttäjien yksityisyydestä piittaamattomien toimien vuoksi.

Zoom on jäänyt kiinni muun muassa käyttäjiensä tietojen vuotamisesta Facebookille, puhelujen reitittämisestä Kiinan kautta sekä harhaanjohtavasta markkinoinnista, jossa Zoom liioitteli puhelujensa salaustasoa.

Nyt New Yorkin kaupunki Yhdysvalloissa on päättänyt kieltää Zoomin käyttämisen koulujen etäopetuksessa. Kaupunki perustelee ratkaisuaan tietoturvalla, ja koulujen tulee panna se toimeen ”mahdollisimman pian”, uutisoi Techcrunch.

Zoomin sijasta New York ottaa käyttöön Microsoftin Teams-sovelluksen. Kaupungin edustajan mukaan paluu Zoomiin myöhemmin ei ole kuitenkaan poissuljettua, jos tietoturvaongelmat saadaan ratkaistua. Techcrunch ei saanut Zoomilta kommenttia.

Koulut New Yorkissa suljettiin 16. maaliskuuta eli samana päivänä, jolloin kotimaamme hallitus määräsi Suomen koulut pääosin kiinni.