Ohjelmistoyhtiö Videoly on ollut yksi koronaviruspandemian myötä kasvaneen verkkokaupan hyötyjistä. Se keräsi juuri miljoonan euron rahoituskierroksen, jossa pääsijoittajana on yritysohjelmistoihin erikoistunut Vendep Capital.

"Tällä rahoituksella laajennamme Pohjois-Amerikkaan", Videolyn toimitusjohtaja Nora Huovila sanoo.

Videoly on tuotevideoalusta verkkokauppiaille ja brändeille. Se etsii Youtubesta parhaat tuotevideot ja yhdistää nämä automaattisesti niihin liittyvien tuotteiden sivuille asiakkaiden verkkokauppoihin.

Huovila ennustaa Videolyn liikevaihdon kasvavan tänä vuonna noin 1,6 miljoonaan euroon viime vuoden 1 miljoonasta eurosta. Vuonna 2014 perustetulla yhtiöllä on nyt 27 työntekijää.

Palvelua käyttää lähes 300 verkkokauppaa Suomessa ja Pohjoismaissa. Asiakkaina ovat muun muassa Gigantti, Bauhaus, Kicks ja Nelly.com. Verkkokaupan osuuden kasvu vähittäiskaupassa näkyi myös Videolyn videoiden katseluissa.

“Videoiden katselu asiakkaidemme sivustoilla lisääntyi 52 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Kun ihmiset välttelivät fyysisiä kauppoja, videoiden rooli verkkokaupoissa korostui entisestään”, Huovila kertoo.

Myös tubettajien esittelyvideot kelpaavat

Pääosin Youtubesta esiin nostettavat tuotevideot ovat kahden tekijäryhmän käsialaa: itse brändien tekemiä omia mainosvideoita tai ammattitubettajien ja somevaikuttajien tekemiä esittelyvideoita ja tuotearvosteluita. Osa videoista on myös tavallisilta kuluttajilta, jotka tekevät videoita ostamistaan meikeistä tai elektroniikasta.

"Tuotteiden valmistajat tekevät yhä enemmän videosisältöjä tuotteistaan, mutta he ovat pystyneet itse levittämään niitä lähinnä somessa. Nyt tämän kautta ne saavat ne suoraan verkkokauppoihin, sinne, missä tuotteita ostetaan", Huovila sanoo.

Tähän mennessä yhtiö on myynyt ratkaisuaan verkkokaupoille, mutta nyt se laajensi työkalujaan myös tuotebrändeille. Nyt myös brändit voivat hallita sitä, mitä niiden omia tuotevideoita verkkokauppojen sivuille päätyy. Työkalun avulla brändit voivat jakaa tuotevideonsa suoraan verkkokauppoihin.

"Ihmiset ovat kiinnostuneita näkemään erityisesti kosmetiikkatuotteissa videolta, miten jotain kulmakynää käytetään ja millainen sävy on elävän ihmisen iholla kolmiulotteisesti. Sillä on tyypillisesti 10–30 prosentin lisäävä vaikutus myyntiin, ja mittaamme sitä", Huovila sanoo.

Moni valitseekin nyt Kanadan

Sijoittajina olivat myös tunnettu enkelisijoittaja Kim Väisänen ja ohjelmistoyhtiö Nosto Solutionsin perustaja Juha Valvanne. Oman yrityksensä jo Yhdysvaltojen markkinoille vienyt Valvanne tuli samalla Videolyn hallituksen puheenjohtajaksi.

Myös Nosto kehittää verkkokaupan personalisaatiota, joten Valvanne tuntee alan hyvin. Noston liikevaihto oli viime vuonna jo 12,6 miljoonaa euroa.

Aluksi koronavirus hidasti Videolyn myyntiä ja uusien asiakkaiden kanssa neuvottelemista. Maalis–huhtikuussa yhtiön liikevaihto kehittyikin heikommin. Huovilan mukaan markkina toipui shokista toukokuussa.

"Touko–kesäkuussa teimme jo myyntiennätyksemme", Huovila kertoo.

Yhtiö oli aloittanut rahoitusneuvottelut vähän ennen koronaviruksen iskemistä. Pandemian myötä myös sijoittajat alkoivat empiä.

"Kun alettiin nähdä koronan positiivinen vaikutus meidän liiketoimintaamme, myös rahoitusneuvottelut etenivät taas kesällä hyvin", Huovila kertoo.

Aikaisemmin Videoly on kerännyt yksityissijoittajien pääomaa yhteensä 0,9 miljoonan euron verran ja saanut julkista rahoitusta muun muassa Business Finlandin Nuoret Innovatiiviset yritykset -ohjelmassa.

"Nyt odotamme jännityksellä, miten rajat aukeavat. Meidän piti alkaa rakentaa Jenkeissä toimistoa ja tiimiä jo keväällä, mutta nyt se on siirtynyt", Huovila kertoo.

Yhtiön tavoitteena on silti saada ensi vuoden loppuun mennessä muodostettua Yhdysvalloissa noin kuuden hengen toimisto. Toinen vaihtoehto on mennä Pohjois-Amerikkaan Kanadasta käsin ja avata toimisto Torontoon.

"Olemme vaihtaneet viime aikoina kokemuksia monen onnistuneen jenkkilaajentumisen tehneen firman kanssa, ja monet ovat viime aikoina valinneet Kanadan. Myös Shopify toimii siellä, se on iso pelaaja jonka ekosysteemiin olisi tärkeä päästä", Huovila pohtii.