Kodintekstiilivalmistaja Finlayson on käynnistänyt kierrätyskampanjan, jossa ihmiset voivat kierrättää vanhat lakanansa Finlaysonin myymälöissä.

Myymälöihin tuoduista vanhoista lakanoista valmistetaan Suomessa räsymattoja, jotka tulevat myyntiin kesän aikana.

"Kierrätys ja vastuullisuus pitää tuoda osaksi yritysten aitoa toimintaa jos haluamme, että lapsillammekin on maailma jossa elää. Haluamme tehdä tekstiilien kierrätyksen kuluttajalle helpoksi – nyt kuka vain voi tuoda vanhat lakanansa myymäläämme ja näistä samoista lakanoista tulemme valmistamaan räsymattoja. Samalla kiertotalous luo uutta työtä Suomeen ja vähentää Suomessa syntyvän tekstiilijätteen määrää", Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila kertoo tiedotteessa.

Vanhat lakanat lajitellaan Finlaysonin myymälöissä värin ja materiaalin perusteella. Seuraavaksi lakanat toimitetaan eteenpäin, pestään, ommellaan yhteen ja rullataan kuteen leikkuuta varten. Leikatuista kuteista tehdään mattoja, joihin voidaan painaa myös kuvioita.

Finlaysonin kierrätyskampanja käynnistyi 28. helmikuuta ja päättyy 31. maaliskuuta. Lakanoiden kierrätystä jatketaan kampanjan jälkeen, mikäli lakanoiden kierrättämiselle on tilausta, kertoo Finlayson.

Yhtä kierrätykseen tuotua lakanaa kohti saa hyvityksen yhdestä uudesta tuotteesta.

Kampanjan aikana myymälöihin voi tuoda myös vanhoja pyyhkeitä. Niistä valmistetaan öljyntorjuntamattoja.

Finlaysonilla on Suomessa yhteensä 14 myymälää ja shop-in-shopia.