Nimitykset

Kimmo Lundén 13.8.2014 12:53 päivitetty 3.3.2016 14:49

Viestinnän Keskusliitto nimitti työmarkkina-johtajakseen Elina Nissin

Viestinnän Keskusliitto valmistautuu lehdistön työmarkkinaneuvotteluihin. VKL vaihtoi uudeksi työmarkkinajohtajaksi Elina Nissin, Johanna Varis siirtyy varamieheksi.

Viestinnän Keskusliitto kertoi tänään nimittäneensä uudeksi työmarkkinajohtajakseen VT Elina Nissin, 55. Edellinen työmarkkinajohtaja Johanna Varis jatkaa liiton palveluksessa työmarkkinatehtävissä ja Nissin varamiehenä.

Elina Nissi kiistää, että henkilövaihdoksen taustalla olisi liiton valmistautuminen Suomen Journalistiliiton kanssa käynnistyviin lehdistön työehtosopimusneuvotteluihin.

”Kyse ei ole yksittäisistä (tes-)neuvotteluista tai dramatiikasta. Johanna Varis oli vuoden vuorotteluvapaalla ja hoidin tehtävää jo vuoden. Todettiin, että näin jatketaan", kertoi Elina Nissi nimityksensä perusteista Markkinointi&Mainonnalle.

Nissi on työskennellyt VKL:ssa jo vuodesta 1985. Hän osallistuu virkansa puolesta elokuun lopussa alkaviin lehdistön tes-neuvotteluihin.

SJL:n lehdistön tes-sopimus oli VKL:n viime vuonna neuvottelemista viestintä- ja graafisen alan sopimuksista ainoa, joka jäi keskitetyn kasvu- ja työllisyyssopimuksen ulkopuolelle. Lehdistön ja VKL:n välinen sopimus on katkolla syyskuun lopussa.

Neuvottelukunnat liitot nimeävät elokuun lopulla. Työnantajia edustava VKL on jo päättänyt, että liiton puolella neuvottelukuntaa johtaa VKL:n työelämävaliokunnan puheenjohtaja, Sanoma Lehtimedian toimitusjohtaja Jarmo Koskinen.

Keskeiseksi neuvottelukysymykseksi lehdistön ja VKL:n välisissä neuvotteluissa Elina Nissi nostaa palkat. Palkkojen ja toimialan tilanteen kanssa on hänen mukaansa yhteensovittamista.

Muutto Etelärantaan

Viestinnän Keskusliiton toimistolla on tänään muuttopäivä. Viestinnän Keskusliitto muuttaa yhdessä jäsenliittojensa Aikakausmedian, Graafinen Teollisuus ry:n, Sanomalehtien Liiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen kanssa Etelärannassa sijaitsevaan Teollisuuskeskukseen.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö