Viestintätoimisto Kaiku Helsinki on perustanut yhdessä tutkimuskonkari Katariina Tenhusen kanssa strategisen tutkimustoimiston nimeltä Vastakaiku.

Vastakaiun tehtävänä on löytää strategian ja muutoksen kannalta merkityksellinen tieto. Uuden yrityksen avainhenkilöillä toimitusjohtaja ja pääomistaja Katariina Tenhusella ja strategisella tutkimuskonsultilla Panu Erolalla on yhteensä yli 30 vuoden kokemus liikkeenjohdon konsultoinnista, tutkimuksesta, valmennuksesta ja muutoshankkeista.

“Tieto ilman vastakaikua on arvotonta. Yrityksissä tutkitaan paljon, mutta liian usein tieto jää pöytälaatikkoon pölyttymään. Tiedon tulee herättää tunnetta ja tunteen johtaa toimintaan. Tähän ongelmaan Vastakaiku ja Kaiku tarttuvat. Yhdessä meillä on kaikki tarvittavat elementit kasassa: rautainen tutkimuskokemus, palvelumuotoiluun pohjautuva asiakasymmärrys- ja kehittämisosaaminen, valmennustaidot ja viestinnän vahva asiantuntijuus”, Katariina Tenhunen sanoo tiedotteessa.

Viestintätoimisto Kaiku Helsingin keskeinen ajatus on, että vain kiinnostava viesti vaikuttaa. Jotta yritykset erottuvat viesteillään tietotulvasta, niiden pitää Kaiun mukaan ymmärtää, mikä sidosryhmiä aidosti kiinnostaa. Toimiston ydinpalvelut ovat digitaalinen viestintä ja markkinointi, mediaviestintä, viestinnän palvelumuotoilu sekä viestinnän valmennukset. Vastedes kaikki palvelut saavat tutkimuksesta uuden tukipilarin.

Toimitusjohtaja Pete Saarnivaaran mukaan Kaiku haluaa olla parhaiten uuteen normaaliin valmistautunut, entistä strategisempi viestintätoimisto.

“Kovat ajat ovat pakottaneet yritykset keskittymään siihen, mikä on tärkeää. Turhan, epäkiinnostavan hälyn aika on ohi. Jotta viestintä kiinnostaa ja vaikuttaa, tarvitaan luotettavaa tietoa asiakkaiden, henkilöstön ja sidosryhmien tarpeista”, Saarnivaara sanoo tiedotteessa.

Kaiku ja Vastakaiku aloittavat yhteiselonsa aluksi projektin, jossa kehitetään sekä uutta liiketoimintaa että Kaiun nykyisten palvelujen kilpailukykyä. Kaiulla on projektin jälkeen tutkimukseen perustuvaa konsultointiliiketoimintaa viestinnän, palvelumuotoilun, valmennuksen ja asiakaskokemuksen alueilla.

Korjaus kello 11:34 korjattu näppäilyvirhe Kaiun liikevaihtoluvusta.