Viestintätoimisto VCA on hakeutunut konkurssiin, samoin sen emoyhtiö Viisikko-Communica Advisors Oy. Molemmat hakemukset ovat tulleet vireille toissa päivänä 15. heinäkuuta.

”Tietenkin talousongelmat ovat pääsyy, ja näköalattomuus. Meillä oli vaikea kevät, ja perinteisesti kesä on hyvin raskas aika. Syksyynkään ei ollut mitään vahvaa ja uutta näköpiirissä, joten tällaiseen päädyttiin”, VCA:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Aarnio kertoo M&M:lle.

Viimeisimpien julkaistujen tilinpäätöstietojen mukaan Viestintätoimisto VCA:n vuoden 2018 liikevaihto oli 594 000 euroa ja liiketulos −8 000 euroa. Tilinpäätöstietojen mukaan tappioita on kertynyt jo pitkään. Yhtiön tulos on yltänyt plussalle viimeksi vuonna 2013.

Aarnio kertoo, että konkurssipäätöksen taustalla on myös se, ettei liiketoiminnalle ole löytynyt jatkajia. Viestintätoimisto VCA on perustettu vuonna 1991.

”Aikanaan oli omistajavetoisuus taustalla, kun yritys perustettiin. Nyt se sukupolvi on pois eikä toiminnalle ole löytynyt uusia jatkajia. Siihen liittyy eläköitymistä ja henkilökohtaisia syitä”, Aarnio sanoo.

Viestintätoimisto VCA:lla on kuusi työntekijää. Toimiston omistaa emoyhtiö Viisikko-Communica Advisors, jonka taustalla ovat henkilöomistajat. Emoyhtiöllä ei ole tuotannollista toimintaa.