Ensi viikolla Helsingissä järjestettävillä Matkamessuilla käydään Sustainable Travel Competition -vastuullisuuskilpailun finaali. Ensimmäistä kertaa järjestettävän kilpailun finaaliin on valittu viisi yritystä, jotka kilpailevat 3 000 euron palkintosummasta. Sustainable Travel Competitionin kilpailijoiden tuotteissa korostui erityisesti ympäristövastuullisuus.

Kilpailuun otti osaa 22 Matkamessuille osallistuvaa yritystä, joista kilpailun tuomaristo valitsi finaalistit. Valinnoissaan tuomaristo kiinnitti huomiota osallistujien vakuuttavuuteen, skaalautuvuuteen sekä toistettavuuteen. Osallistuvien vastuullisten matkailutuotteiden tai -palveluiden tulee olla kuluttajille myynnissä vuonna 2020.

Kilpailun finalistit ovat Aurora eMotion, Herrankukkaro, Matkatoimisto Aventura, Rukakeskus ja Visit Saaremaa.

”Kilpailuun osallistuvissa yrityksissä korostui voimakkaasti ympäristövastuullisuus, ja monissa yrityksissä ja kohteissa kompensoitiin muun muassa lentopäästöjä. Finaaliin päässeissä yrityksissä vastuullisuus on huomioitu lisäksi myös käytettävässä teknologiassa ja innovaatioissa, sekä sosiaalisen vastuun keinoin. Kilpailuun osallistui hyvin erikokoisia matkailualan toimijoita, ja oli ilahduttavaa huomata, että vastuullisista tuotteista, teoista ja palveluista löytyy erilaisia vaihtoehtoja kaikkien kokoluokkien matkailualan toimijoille. Kilpailun finaalin käyminen Matkamessujen ohjelmalavalla mahdollistaa myös sen, että muut alan yritykset voivat saada käsityksen siitä, minkälaista vastuullisuus matkailualalla voi olla, ja minkälaisia tuloksia sillä voidaan saavuttaa”, kertoo tuomariston puheenjohtaja Timo Saranpää tiedotteessa.

Tuomaristoon kuuluvat tuomariston puheenjohtaja Timo Saranpää; SMAL, Liisa Kokkarinen; Visit Finland, Minnamaari Harmaala; Haaga-Helia, Jeppe Klockersson; Fair Travel, Sari Siitonen; Clonet, ja Maria Mroue; Messukeskus Helsinki.

Kilpailun finaali käydään Matkamessujen Inspiration Stagella perjantaina 17.1. Finaalissa kullakin yrityksellä on viisi minuuttia aikaa esitellä tuote, ratkaisu tai palvelu ja sillä saadut tulokset. Kilpailun tuomaristo palkitsee tämän jälkeen voittajan Suomen Messusäätiön myöntämällä 3 000 euron palkintorahalla.