Lahtelainen, hotelleihin ja konseptoituun asumiseen erikoistunut Folks Hotels ja Billebeino Clothing and Accessories ovat solmineet osakkuussopimuksen. Billebeino on jääkiekon pelaamisen vuonna 2017 lopettaneen Ville Leino n ja Juhani Putkosen lifestyle-brändi.

Folks Hotels avaa ensimmäisen lifestyle-segmenttiin sijoittuvan hotellinsa kesällä 2020 Helsingin Vallilaan, entiselle VR:n Konepajalle saneerattaviin kiinteistöihin. Hotelliin rakentuu muun muassa 146 hotellihuonetta, ravintola, kattoterassi sekä saunaosaston, kuntosalin, joogan ja henkilökohtaisen valmennuksen ja ryhmätunnit yhdistävä Wellness Spa.

Ville Leinon mukaan Billebeino-brändi näkyy ympäri hotellia muun muassa erilaisten sisustuselementtien muodossa.

”Kaikkia yhteistyön muotoja ei olla vielä päätetty, mutta ideoita on paljon. Olen luvannut tuoda hotelliin myös uniikkia taidettani”, Leino sanoo tiedotteessa.

Billebeino julkisti heinäkuussa yhteismalliston urheiluvaatteistaan ja -välineistään tunnetun urheilujätin Umbro n kanssa. Huhtikuussa brändi lanseerasi yhteisen malliston yhdysvaltalaisen kenkä- ja urheiluvaatevalmistaja New Balance n kanssa.

”Näemme Billebeinon kanssa alkavan yhteistyön erittäin mielenkiintoisena ja koko visiotamme vahvasti tukevana. Billebeinon tuotevalikoima hengittää samanlaista elämäntapaa, jota haluamme myös Folksin kautta vieraillemme välittää. Voin jo tässä vaiheessa luvata, että yhteistyömme tuottaa ainutlaatuisia ja vain meiltä saatavia tuotteita, jotka tuottavat lisäarvoa vieraillemme. Olen jo pidemmän aikaa seurannut ilolla erilaisia kollaboraatioita, joita Ville tiimeineen on tehnyt ja salaa toivonut, että tuo mahdollisuus tulisi vielä joskus meillekin – nyt se tuli”, hotelliliiketoiminnan johtaja Aki Keskitalo sanoo.

Folks Hotels on lisäksi sitoutunut Lahden Ranta-Kartanoon rakentuvan ”Ranta-Kartano Urban Resortin” hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan operaattoriksi. Resort-hanke on tällä hetkellä kaavavaiheessa ja uuden keskuksen avajaiset ovat aikaisintaan vuoden 2022 aikana.

Billebeino teki hyvän tuloksen

Billebeino kasvatti liikevaihtoaan reilulla 0,5 miljoonalla eurolla vuonna 2018. Liikevaihto oli 2,25 miljoonaa euroa.

Yritys tekee mainiota tulosta: sen liiketulos oli 446 000 euroa. Kauppalehden analyytikko Ari Rajala arvioi Billebeinon taseen vahvistuneen: sillä on 1,1 miljoonaa euroa omaa pääomaa 1,4 miljoonan euron taseessa. Yritys maksoi vuonna 2018 pääomalainoja takaisin 247 000 euroa.

Viime vuoteen verrattuna vaatebrändin liiketulos on pysynyt kutakuinkin ennallaan, sillä vuonna 2017 tulos oli 423 000 euroa. Yrityksen kulut ovat kasvaneet liikevaihdon mukana.

Unisex-vaatebrändi on kasvanut kovasti kolmessa vuodessa. Vuonna 2016 sen liikevaihto oli vain 700 000 euroa.