Yritysjärjestelyt

Kaisa Saario 17.1.2017 12:52

Ville Tolvanen uuden Moment Groupin hallituksen puheenjohtajaksi

Moment Groupin Chief Experience Officer Pia Pursiainen.

Moment Groupin Chief Experience Officer Pia Pursiainen ei usko, että ihmisten välinen kommunikaatio koskaan täysin katoaa contact center -palveluista.

Contact center -palveluja tarjoavat Ina Finland ja Midas Touch yhdistävät helmikuun alusta lähtien liiketoimintojaan uuden Moment Group -nimen alle ja uudistavat strategiansa.

Uuden yrityksen hallituksen puheenjohtajaksi nousee digikonsultti Ville Tolvanen.

"Kaikki muuttuu", kertoo Moment Groupin Chief Experience Officer Pia Pursiainen.

Pursiaisen mukaan ajatuksena on päästä pois alan perinteisestä teknisestä tekemisestä kohti laajempia palvelupolkuja ja -kokonaisuuksia, joiden keskiössä on asiakaskokemus ja ihmisten väliset kohtaamiset asiakaspalvelutilanteissa. Eli siis korostaa niitä asiakaspalvelun puolia, joissa automatisaatio ja koneet eivät ihmistä päihitä.

"On ihan selvää, että on järkevää tuottaa automatisoituja palveluita ja itsepalvelua. Mutta en jaksa uskoa, että se tulee koskaan syrjäyttämään sitä ihmiseltä ihmiselle -avuntarvetta tai sitä, että ihminen siinä hetkessä kommunikoi ihmiselle", Pursiainen sanoo. "Kun tulee se jokin laukaiseva tekijä, ihmisen pitää olla rinnalla auttamassa ja viemässä se palveluhetki loppuun."

Tittelit uusiksi

Ina Finland osti Midas Touchin Revenio Groupilta jo vuonna 2014, mutta tähän asti yritykset ovat ylintä johtoa lukuun ottamatta säilyneet omina kokonaisuuksinaan omien brändiensä alla. Nyt Ina Finlandin asiakaspalvelun ydinliiketoiminnot siirtyvät sopimuksineen ja työntekijöineen Midas Touchin y-tunnuksen alle, ja kokonaisuudesta syntyy Moment Group. Ina Finlandin nimen alle jää vielä konsernin taloushallintoa ja televiestintää. Pursiaisen mukaan yhdistyminen ei tuota henkilöstövähennyksiä.

Ina Finlandin hallituksen puheenjohtajana toiminut Panu Autio, toinen yrityksen omistajista, jatkaa hallituksen jäsenenä samoin kuin toinen omistajista, aiemmin Midas Touchin hallituksen puheenjohtajana toiminut Jouni Vaarala. Muita hallitus- tai henkilövaihdoksia ei nähdä, joskin uusi strategia jalkautuu myös työntekijöiden titteleihin. Myynti- ja asiakaspalveluneuvottelijat ovat jatkossa Moment Makereitä, ja heitä valvovat Spirit Leaderit. Toimipisteiden tuotantojohtajat muuttuvat Opportunity Managereiksi ja Pursiainen on toimitusjohtajan sijaan siis Chief Experience Officer.

Tavoitteena 20 prosentin kasvu

Moment Group työllistää noin 250 työntekijää Tampereella, Iisalmessa, Pieksämäellä, Espoossa ja Espanjan Fuengirolassa. Yritys tarjoaa muun muassa chat-, vaihteenhoito- ja asiakaspalveluja sekä telemarkkinointia. Asiakkaiden joukosta löytyvät muun muassa Outokumpu, Fimlab Laboratoriot sekä Konecranes.

Midas Touchin liikevaihto oli 5,3 miljoonaa euroa ostovuonna 2014 ja liiketulos 100 000 euroa. Ina Finlandin liikevaihto oli 5,1 miljoonaa euroa vuonna 2015 ja liiketulos 53 000 euroa.

Tavoitteena on tästä eteenpäin 20 prosentin vuosittainen liikevaihdon kasvu. Kuluvalle vuodelle Pursiainen arvioi liikevaihtotavoitteeksi yli 8 miljoonaa euroa ja liiketulostavoitteeksi noin 350 000 euroa.