Jenkkien viestintäviraston FCC:n (Federal Communications Commission) johtaja Ajit Pai on valittanut 5g-vastoinkäymisistä senaatin komitealle. Hänen mukaansa esimerkiksi maan kauppaministeriö on jarruttamassa FCC:n 5g-pyrkimyksiä joka käänteessä, Venturebeat kirjoittaa.

Kauppaministeriö saa syyt niskoilleen siitäkin, että 5g-verkkojen pelätään heikentävän sääennusteiden tarkkuutta, kuten aiemmin kirjoitimme. Asian oli ottanut esiin kauppaministeriön alaisuuteen kuuluva kansallinen valtameri- ja ilmakehävirasto, jonka alaan sääennusteet kuuluvat.

FCC on kaupitellut maassa 24 gigahertsin taajuusaluetta 5g-käyttöön viime vuodesta alkaen. Se osuu kuitenkin kiusallisen lähelle maan meteorologien käyttämää 23,8 gigahertsin taajuutta, ennustajat pelkäävät.

Ajit Pai tuntuu olevan vastarinnasta erittäin närkästynyt. Hänen mielestään taajuusalueiden väliin jätetty 250MH:n puskurikaista on kerrassaan ruhtinaallinen eikä vaaraa signaalihäirinnästä pitäisi olla: ”5g:ssä käytetään tähdättyjä kiväärinlaukauksia eikä roiskita kuin haulikolla.”

Jos USA omaksuisi kauppaministeriön vaatimuksesta leveämmän puskurikaistan, maa ei voisi käyttää 24GHz:n taajuutta. Tämä vaikuttaisi myös 5g-tekniikoiden käyttöön muualla, Pai varoittaa.

Yhdysvalloilla on suuria paineita saada 5g-siirtymä kunniallisesti maaliin, koska maa on hämmentänyt tilannetta vakavasti eri puolilla maailmaa vaatimalla liittolaisiaan pidättäytymään 5g-kumppanuudesta Huawein kanssa.