"Korjaa, jos olen väärässä, mutta Suomessa taitaa olla Pohjoismaiden korkeimmat lippujen hinnat ja ainakin Euroopan kalleimmat elokuvaliput," perustelee virolaisen Cinamon-yhtiön kaupallinen johtaja Toomas Luhats yhtiön tuloa suomalaisille elokuvateatterimarkkinoille.

Tähän asti markkinoiden yksinvaltias on käytännössä ollut Finnkino. Cinamon kertoi keskiviikkona avaavansa vuoden 2019 lopulla valmistuvaan Mall of Tripla -kauppakeskukseen Helsingin Pasilaan kuusi elokuvasalia.

Luhats ei suostu vielä kertomaan, millä hinnoilla he aikovat lippuja myydä.

"Rakennetaan elokuvateatterit ensin ja katsotaan sitten. Mutta olemme tulleet tänne tarjoamaan palveluksiamme," hän muotoilee.

Cinamon ilmoitti jo kesäkuussa avaavansa elokuvasaleja tämän vuoden puolella Helsingin Kalasatamaan valmistuvaan RED-kauppakeskukseen. Mall of Tripla on puolen vuoden sisällä jo toinen kauppakeskus, jossa Cinamon on kertonut avaavansa elokuvateatterin.

Virolainen Cinamon on perustettu vuonna 2005, ja sillä on useita elokuvateattereita Baltiassa. Lippujen hinnan lisäksi Cinamon aikoo kilpailla kanta-asiakastarjouksilla, kassattomilla elokuvareissuilla, jossa liput ja syötävät voi ostaa ilman kassakäyntiä, sekä muun muassa mukavilla penkeillä, VIP-katsomolla ja helpommalla pääsyllä elokuvasaliin.

Finnkino kuuluu Euroopan suurimpaan elokuvateatteriketjuun Odeon Cinemas Groupiin, jonka omistaa amerikkalainen elokuvateatteriketju AMC.

Lähde: Kauppalehti