Häh?

Aiemmin Varamiespalveluna tunnettu henkilöstöpalveluyhtiö käyttää nykyisin nimeä VMP Group . Internetin Urbaanissa Sanakirjassa VMP-lyhenteen merkitykseksi on määritelty "vittu mitä paskaa". Nettislangissa "VMP" nousi lähes yhtä tunnetuksi kuin "WTF" ja "LOL" marraskuussa 2011, kun Alexander Stubb käytti kuuluisaa kolmen sanan ilmaisua poistuessaan kyllästyneenä Pohjoismaiden Neuvoston kokouksesta. Mainoslause "VMP - työelämän voimavara" onkin herättänyt toistuvasti sosiaalisessa mediassa suurta huvia ja itse slogan kävisi jopa työvoimapoliittisesta kannanotosta.

Oletteko tietoisia, että VMP-lyhenteellä on toinenkin merkitys kuin Varamiespalvelu, VMP Groupin markkinointijohtaja Ville Heinonen?

"Hah hah! Olemme ehdottomasti. Täytyy kertoa sen verran taustaa, että VMP-nimi otettiin käyttöön Suomessa jo kaksi ja puoli vuotta sitten. Kansainvälisesti se on ollut ketjumme käytössä vuodesta 2004. Brändiuudistuksen suunnitteluprosessin aikana mietittiin, että kun Varamiespalvelu-nimellä on hieno historia ja perinne yli 20 vuoden ajalta, sitä ei haluttu lähteä keksimään uudelleen. Vuodesta 1988 käytössä ollut nimi oli itsessään niin tunnistettava. VMP-kirjaimet, logon hahmot ja punamustavalkoinen värimaailma ovat olleet meille olennaisia jo kauan."

Miten VMP-nimi toimii?

"Alkuvaiheessa nuorilta työnhakijoilta tuli jonkin verran ihmettelyä, mutta se loppui aika lyhyeen. Teemme systemaattisesti asiakastyytyväisyystutkimusta. Haluamme vahvasti saada palautetta yritysasiakkailta, työnhakijoilta ja työntekijöiltä, mutta nimeen liittyvä palaute on ollut tosi pienimuotoista ja pääasiassa positiivista. Miksi muuten halusit kysyä tästä aiheesta juuri nyt?"

Tänä syksynä Facebookissa on kiertänyt kuvia ulkomainoksistanne, jotka ovat olleet näkyvästi esillä esimerkiksi metroasemilla. Toisaalta ehkä se todistaa, että mainonta on löytänyt yleisönsä ja VMP-lyhenteen huomioarvo on kohdallaan.

"Hah hah! Hyvä tietää. Seuraamme kyllä myös aktiivisesti, mitä Facebookissa tapahtuu."