Mainonta

Jari Kainulainen 15.8.2018 08:37

Volkswagen joutui maksumieheksi kampanjaan, joka esittelee muita automerkkejä

Kuvakaappaus Volkswagen-konsernin maksamasta mainoksesta. Oikeanpuoleinen auto on Chevrolet Bolt.

Chevrolet Bolt ajelee Volkswagenin maksamassa mainoksessa Yhdysvalloissa.

Päästöhuijauksesta Yhdysvalloissa kiinni jäänyt Volkswagen-konserni joutuu osana sanktioitaan rahoittamaan sähköautoja markkinoivaa kampanjaa.

Ensimmäisessä mainoksessa päähuomio kohdistuu General Motorsin valmistamaan Chevrolet Bolt -sähköautoon. Vaikka autovalmistajaa tai auton merkkiä ei mainita, on Chevyn logo selvästi esillä.

Mainoksessa näkyvät hetkisen myös myös Hondan, Nissanin, BMW:n, Hyundain ja myös VW:n sähköauto.

Mainos on ensimmäinen osa kampanjaa, jonka maksaa Electrify America, joka puolestaan on USA:n Volkswagenin kokonaan omistama tytäryhtiö. Yhtiö valvoo kymmenvuotista projektia, jossa investoidaan kaksi miljardia dollaria ekoautojen tekniikkaan ja niiden puolesta kampanjointiin. Investointi on osa Yhdysvaltain viranomaisten Volkswagenille langettamaa tuomiota.

Electrify American mainokset ohjaavat kuluttajia sähköautoilusta tiedottavalle nettisivustolle. Infoa on muun muassa sähköautoille suunnatuista tuista, automalleista, latausajoista ja latausasemista.

Tiedottamisen lisäksi Electrify America on tehnyt sopimuksen sadan sähköautojen latausaseman rakentamisesta. Ne tulevat Walmartin myymälöiden yhteyteen.

Kampanjasta kertoi muun muassa yhdysvaltalainen Automotive News.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö