Päästöhuijauksesta Yhdysvalloissa kiinni jäänyt Volkswagen-konserni joutuu osana sanktioitaan rahoittamaan sähköautoja markkinoivaa kampanjaa.

Ensimmäisessä mainoksessa päähuomio kohdistuu General Motors in valmistamaan Chevrolet Bolt -sähköautoon. Vaikka autovalmistajaa tai auton merkkiä ei mainita, on Chevyn logo selvästi esillä.

Mainoksessa näkyvät hetkisen myös myös Honda n, Nissan in, BMW :n, Hyundai n ja myös VW:n sähköauto.

Mainos on ensimmäinen osa kampanjaa, jonka maksaa Electrify America, joka puolestaan on USA:n Volkswagenin kokonaan omistama tytäryhtiö. Yhtiö valvoo kymmenvuotista projektia, jossa investoidaan kaksi miljardia dollaria ekoautojen tekniikkaan ja niiden puolesta kampanjointiin. Investointi on osa Yhdysvaltain viranomaisten Volkswagenille langettamaa tuomiota.

Electrify American mainokset ohjaavat kuluttajia sähköautoilusta tiedottavalle nettisivustolle. Infoa on muun muassa sähköautoille suunnatuista tuista, automalleista, latausajoista ja latausasemista.

Tiedottamisen lisäksi Electrify America on tehnyt sopimuksen sadan sähköautojen latausaseman rakentamisesta. Ne tulevat Walmart in myymälöiden yhteyteen.

Kampanjasta kertoi muun muassa yhdysvaltalainen Automotive News.