Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafia on valinnut Jesse Auersalo n Vuoden Graafikoksi 2015.

"Jesse Auersalo on tunnistettavan ja täysin omanlaisensa tyylin kehittänyt, teknisesti tarkka ja luova kuvittaja, jonka työt ovat sekoitus surrealismia, outoutta ja ironiaa. Tämä yhdistettynä Auersalon lumoavan kauniisiin tekniikoihin korostaa töiden oudonkaunista groteskiutta", perustelee Vuoden Graafikko -työryhmä valintaansa.

Auersalon asiakkaita ovat olleet muun muassa Colette, Diesel, Sony Music Entertainment, Microsoft, Converse, Playboy, Fader, PRINT Magazine, Complex Magazine, Nokia, SHOWstudio ja Martin Maison Margiela.

Kuvittaja ja kuvataiteilija Auersalon töitä on ollut esillä museoissa ja gallerioissa New Yorkissa, Lontoossa, Pariisissa, Shanghaissa, Berliinissä ja Tokiossa.

Grafia ry:n Vuoden Graafikko -palkinto jaetaan vuosittain ansiokkaasta ja tuloksellisesta työskentelystä graafisen suunnittelun alueella tai muusta toiminnasta suomalaisen graafisen suunnittelun tason ja arvostuksen kohottamiseksi.

Vuoden 2015 työryhmään kuuluivat Anna Ahonen, Katariina Lamberg, Johannes Ekholm, Kukka-Maria Kiuru ja Ilkka Kärkkäinen.